За пръв път! Бойко обърна палачинката. Уплаши ли се?: 200 000 мигранти, ако влязат в България, не зная какво ще се случи със страната – Спокойно Бойко и да искаш не може да ги задържиш

Наша гурбетчийка: Тръгнах си от Англия и цял живот ще съжалявам, че не останах да бера ягоди там!

Категорични сме, че военната операция трябва да спре. Рискът от хуманитарна криза е много голям. Възникне ли хуманитарна криза, мигрантите ще дойдат. Това заяви пред журналисти след срещата си с президента Румен Радев министър-председателя Бойко Борисов, съобщи Блиц.

„Настояваме да бъдат прекратени военните действия. Само дипломацията може да реши този конфликт. Отчетохме, че мерките ни към този момент работят идеално и имат нула миграция. Що се касае до извънредни ситуации, които могат да дойдат – поровели сме учения, имаме разработени планове.

С президента обсъдихме и защитата ни на сухопътните граници. Беше много полезна среща”, обобщи премиерът. „Външните министри вече го решиха. Над 5 млрд. стокооборот с Турция имаме. При едни санкции, ще загубим милиарди.

Надявам се дипломацията и обединените усилия на всички да даде резултат. Да не забравяме, че Турция е държава член на НАТО и може да иска задействане на член 5-и. Тогава ще стане много интересно. Те официално говорят за това”, заяви Борисов. „200 000 мигранти, ако влязат в България, не зная какво ще се случи със страната. Ако влязат в Странджа, не искам да се ангажирам с резултата”, посочи той. „Ние спазваме всички нормативни актове и участваме активно в правенето на политика и на НАТО и на ЕС, и искаме конфликтът да свърши незабавно”, подчерта Борисов.

Източник/ци: https://vihrogon.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни