Правителството преустановява отношенията с БФС до оставката на Борислав Михайлов

По разпореждане на премиера Бойко Борисов


Правителството преустановява отношенията си с Футболния съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов. 

Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол", припомни Кралев.

Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

"След вчерашните инциденти премиерът разпореди от днес нататък преустановяваме всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов, председател на БФС", допълни още Кралев. 

Припомняме, че расистките обиди на снощната европейска квалификация между България и Англия в София станаха основна тема в днешните издания на водещите британски медии.

Играта беше спирана два пъти заради расистки прояви, включително нацистки поздрав и обидни скандирания.

Нашите допуснаха срамна загуба с 0:6. Очаква се УЕФА да извърши пълно и цялостно разследване на инцидента, след което могат да последват драстични наказания.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни