Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ляв математически пилотаж? 19 min.bg: Кметската заплата не покрива вноските по 227,5 хил.лв. заеми на Мая, а кой финансира кампанията й – твърди, че сама, но няма декларирани средства

Как Мая Манолова ще управлява общинския бюджет от 2 млрд.лв., щом нейният личен е МНОГО НА ЧЕРВЕНО – 227 565 ЛВ. ЗАЕМИ ПРИ 28 000 ЛВ. СПЕСТЯВАНИЯ, както е декларирала пред КПКОНПИ?
Още повече:
Кметската заплата от 2500 лв. е нещо равно или доста близко до сумата, която Мая Манолова всеки месец трябва да плаща по своите кредити, които е декларирала официално пред КПКОНПИ: 196 000 лв. и 31 565 лв.
В тази връзка възниква елементарният въпрос: Защо й е да се откаже от 70 000 лв. годишен доход, колкото е декларирала като омбудсман, за да отиде на 30 000 лв. като кмет? С какво смята да компенсира острия финансов недостиг в личните й сметки? Особено при къща, апартамент и огромен офис на ул. Алабин за поддържане.

Мая има ход – може веднага да предложи да се вдигне нейната заплата на кмет, ако я изберат, до максимума от 4000 лв. Но, първо, това трябва да мине през гласуване в Столичния общински съвет, а там тя няма да има нито 1 съветник, понеже е издигната от Инициативен комитет и това е пречка по закон.
Ще мине ли такова увеличение при очакваното мнозинство на ГЕРБ и ВМРО и как народен трибун ще го оправдае пред майките на деца с Даун, на които отне минималните заплати за асистенти с внесения от нея уж в тяхна полза проектозакон, или пред инвалидите с над 95% увреждане, на които същият този закон на Мая от Нова година ще взема по 99,50 лв. месечно, ако искат да продължат да имат асистенти, които без друго ги плаща Европейският съюз?
Попитана от 19 минути кой и как финансира кампанията й, Мая Манолова ни отговори, че сама го прави!
Как? Ами тя в момента е безработна.
Кредитите й са взети през 2018 г. или поне в декларацията за миналата година ги е вписала, което е много време преди да обяви кандидатурата си за кмет и тя самата обясни, че е инвестирала в имоти. Семейството й поддържа къща, апартамент, огромен офис на ул. Алабин в сърцето на София.
Откъде други доходи? Защо не са декларирани пред КПКОНПИ?
Това са много сериозни въпроси, особено на фона на похарчените от началото на кампанията стотици хиляди левове по нея, без да са обявени дарители.
Не изглежда прозрачно – нещо, за което тя декларира, че се бори!
Вероятно има обяснение? Какво ли?
Очаквайте в следващи броеве: как бащата на концесията на Софийска вода и гласът на Бензиновия картел застанаха за Манолова чрез партията си ДБГ?

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!