Всичко в името на СТАБИЛНОСТТА? „Свободна Европа“: Ето ги знаковите журналисти, свалени от българския ефир за последните 3 години

През последните три години от българския ефир изчезнаха знакови журналисти, съобщава „Свободна Европа“.
Ето някои от тях:

Коресподентът на БНТ в Берлин Мария Стоянова е с прекратен договор. През 2017 година тя бе единствената от СЕМ, която не подкрепи Емил Кошлуков за генерален директор.

Камен Алипиев – Кедъра също бе свален от ефир. Изтъкнатата причина е, че той няма диплома за бакалавър. Кедъра работи в БНТ  от 32 години. През 2018 година той участва в протест срещу Кошлуков.

Главният продуцент Роберт Ковачев бе уволнен.

От ефира на БНТ също бяха свалени Искра Ангелова и Валя Ахчиева.

През 2017 година Нова тв се раздели с директора на новините Дарина Сарелска. Водещата Анна Цолова също бе свалена от ефира на Нова тв през 2017 година.

През 2018 година предаването на Милен Цветков бе свалено от програмата на Нова тв.

През 2019 година разследващите репортери Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов бяха освободени от Нова.

През 2016 година Лили Маринкова внезапно бе освободена от БНР. Ден след като съдът я възстанови на работа, генералният директор на радиото Александър Велев я пенсионира.

Силвия Великова бе бе свалена от ефир през септември, а ресорът й „Правосъдие“ отнет. На следващият ден програмата на „Хоризонт“ спря излъчване в цялата страна. След намесата на Бойко Борисов Великова бе върната в ефир. 

Източник/ци: https://vihrogon.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни