Тръмп възнамерява да отзове американските военни от Сирия

.
Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп защити отново решението си да отзове американските военнослужещи от Северна Сирия, съобщи БНТ.
Президентът Тръмп повтори също намеренията си да наложи строги санкции на Турция, ако Анкара "не изпълни задълженията си относно защитата на цивилни, религиозните малцинства и надзираването на заловени бойци на Ислямска държава".

Турция започна офанзивата срещу сирийските кюрди преди 5 дни, като жертвите до момента са около 150. По думите на турския президент Реджеп Ердоган целта на военни действия е да бъде създадена безопасна зона, където да бъдат презаселени сирийски бежанци, както и да бъде разгромен "Отряда за народна самоотбрана". Организация, която Анкара смята за терористична и подкрепяща кюрдските бунтовници в южната ни съседка.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни