Тръмп възнамерява да отзове американските военни от Сирия

.
Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп защити отново решението си да отзове американските военнослужещи от Северна Сирия, съобщи БНТ.
Президентът Тръмп повтори също намеренията си да наложи строги санкции на Турция, ако Анкара "не изпълни задълженията си относно защитата на цивилни, религиозните малцинства и надзираването на заловени бойци на Ислямска държава".

Турция започна офанзивата срещу сирийските кюрди преди 5 дни, като жертвите до момента са около 150. По думите на турския президент Реджеп Ердоган целта на военни действия е да бъде създадена безопасна зона, където да бъдат презаселени сирийски бежанци, както и да бъде разгромен "Отряда за народна самоотбрана". Организация, която Анкара смята за терористична и подкрепяща кюрдските бунтовници в южната ни съседка.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...