Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Аааа, не! Поканата към България за чакалнята на еврозоната може да се отложи

Българската кандидатура за влизането в чакалнята за еврозоната – ERM II, изглежда, ще се отложи с още няколко месеца, пише "Капитал" като се позовава на изказване на ръководителя на Европейския съвет по преструктуриране Елке Кьониг.

"България ще бъде първата държава, която ще влезе в Банковия съюз, ако всичко мине по план, въпреки че не използва еврото (като национална валута - бел. авт.)", заяви Елке Кьониг на пресконференция в Брюксел. България заяви желанието си да се присъедини едновременно към валутния механизъм ERM II и към Банковия съюз миналата година, като пое конкретни ангажименти, за да си осигури позитивно решение за влизане т.нар. чакалня на еврозоната.

"Ще видим в какъв момент България е изпълнила всички ангажименти, за да даде ЕЦБ зелена светлина за присъединяването към Банковия съюз. Мисля, че сегашните очаквания са за първото-второто тримесечие на следващата година. Да видим", казва Кьониг.

Това е първият коментар на високопоставен представител на банков регулатор, който коментира темата, след като през юли станаха ясни резултатите от цялостната оценка на българската банкова система, направени от ЕЦБ, пояснява изданието. Стрестестът показа капиталов недостиг в ПИБ и в Инвестбанк. "Капитал" напомня, че водещата институция в процеса е Европейската централна банка, откъдето все още няма официален отговор дали България е добре дошла да установи тясно сътрудничество с ЕЦБ.

Водената от Кьониг институция на този етап само следи темата, доколкото с влизането в Банковия съюз и българският Фонд за преструктуриране на банки трябва да се прехвърли към европейския.

Хинкали Преди няколко години Борисов се биеше в гърдите: Една стена да доизмажем и сме там! Народът го гледаше зяпнало с насълзени очи и вярваше. Е, сега още го гледа зяпнало. Не е виновен Борисов

tribiri ТОЙ ни вкарва в Шенген. Те ни изкарват. ТОЙ ни вкарва в ЕРМ, ТЕ ни изкарват. ТОЙ прави хъб, ТЕ го развалят. ТОЙ дава пари на медицинските сестри ТЕ им ги вземат. Мамка им на тези ТЕ!

Vlado Nikolov Аааа, не! Баце не лъже! Вече сме у предверието! Тия кво се дръпват? Ей ся, ша доде да им набие канчето! Хаирсъзи с хаирсъзи! Да му клатят стабилността! А бой де!

tribiri Бяхме част от Византийската империя, от Османската, от СИВ, от Варшавския договор ... Изобщо все сме били от страната на булката.

Източник/ци: https://www.dnevnik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!