Политолог: От Мая Манолова зависи дали ГЕРБ ще се сгромоляса и ще има предсрочни избори

При неубедителни резултати на местния вот за ГЕРБ може да се стигне и до предсрочни парламентарни избори. Това каза политологът Даниел Смилов, цитиран от „Фокус“.

Според него изборите в края на октомври ще имат ефект върху националната политика. „Ако ГЕРБ загуби столицата, или няколко ключови градове, би било послание, че те са в отслабваща позиция. Това би породило напрежение в сложната им коалиция, която разчита на негласната, но доста явна подкрепа от страна на ДПС.

Движението за права и свободи може да реши да подбере други партньори, както го е правило и в предишни управления. Тези процеси спокойно могат да се задействат, защото има доста неформални уговорки, на които се крепи управляващата коалиция“, обясни Смилов. Според него лош резултат на местните избори за управляващата партия неминуемо би имал дестабилизиращ ефект върху управлението.

Най-важна разбира се е победата на Мая Манолова. Спечели ли тя вота на столичани, означава, че управляващите са се изчерпали тотално и дори собствените им симпатизанти отказват да гласуват за тях.

Вотът ще е не само политически и социален – против бедността, корупцията, огромното разделение на бедни и богати в обществото, липсата на нито един осъден за далавери политик и прекалената показност, с която Борисов води кампанията, препускайки на мероприятия в цялата страна. Включително днес и на изложба на домашни животни.

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...