Политолог: От Мая Манолова зависи дали ГЕРБ ще се сгромоляса и ще има предсрочни избори

При неубедителни резултати на местния вот за ГЕРБ може да се стигне и до предсрочни парламентарни избори. Това каза политологът Даниел Смилов, цитиран от „Фокус“.

Според него изборите в края на октомври ще имат ефект върху националната политика. „Ако ГЕРБ загуби столицата, или няколко ключови градове, би било послание, че те са в отслабваща позиция. Това би породило напрежение в сложната им коалиция, която разчита на негласната, но доста явна подкрепа от страна на ДПС.

Движението за права и свободи може да реши да подбере други партньори, както го е правило и в предишни управления. Тези процеси спокойно могат да се задействат, защото има доста неформални уговорки, на които се крепи управляващата коалиция“, обясни Смилов. Според него лош резултат на местните избори за управляващата партия неминуемо би имал дестабилизиращ ефект върху управлението.

Най-важна разбира се е победата на Мая Манолова. Спечели ли тя вота на столичани, означава, че управляващите са се изчерпали тотално и дори собствените им симпатизанти отказват да гласуват за тях.

Вотът ще е не само политически и социален – против бедността, корупцията, огромното разделение на бедни и богати в обществото, липсата на нито един осъден за далавери политик и прекалената показност, с която Борисов води кампанията, препускайки на мероприятия в цялата страна. Включително днес и на изложба на домашни животни.

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни