Набедиха и задържаха човек на ГЕРБ пазарувал си гласове за някаква шайка

герб-купуване-на-гласове-496x260

Задържан е мъж от така наречения клан на Манджите

Първи арест за купуване на гласове преди местните избори на 27 октомври – полицията задържа мъж от Лясковец със списък със 100 имена на който пишело за Герб.

Това е станало при рутинна полицейска проверка на автомобил на паркинга на общинската болница, съобщи Нова телевизия. В колата пътували двама мъже и една жена. Неофициално тя е потвърдила, че става въпрос за купуване на гласове.

Открит е списък от 5 листа с имена и адресни регистрации на хора в Лясковец и селата Джулюница и Добри дял. Задържан за 24 часа обаче е само единият от мъжете – на 33 години, от така наречения клан на Манджите, които не краят никъде, че симпатизират и работят за Герб.

Майка му и баба му разказаха, че от снощи го няма, обадил се по телефона да каже, че е арестуван и е в полицията. Двете жени обаче отрекоха да се занимава с политика и търговия с вот. “Той не е такова момче, как ще купува гласове”, каза майка му.

По информация на Районната прокуратура на мъжа вече е повдигнато обвинение за купуване и продаване на гласове. Ако бъде признат за виновен, го грозят от 1 до 6 години затвор и глоба от 10 000 до 60 000 лева.

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/10/blog-post_628.html?m=1

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни