Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов ще настоява Брюксел да спре нападките срещу Турция и Ердоган

"С президента Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението. Брюксел е далече, а турската граница е близо и там стоят близо четири милиона бежанци", подчерта той

С президента Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Сливен.

По думите му, най-важното е споразумението с Турция да работи, и това е позицията на нашата страна.

"Ще помоля колегите в Брюксел да спрат с непрекъснатите нападки, защото Брюксел е далече, а турската граница е близо и там стоят близо четири милиона бежанци, и никакви огради няма да ги спрат, когато започнат да идват със стотици хиляди. Това го изживя цяла Европа", заяви премиерът, цитиран от "Фокус".

"Аз лично няколко пъти съм използван за посредник между Европа и Турция за лица, които, за щастие след това, президентът Ердоган ги е пускал. Не казвам, че лично аз съм бил причината, но сйм съдействал", допълни още Борисов. Премиерът заяви, че именно тази позиция ще представи в четвъртък в Брюксел.

Министър-председателят отчете, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да мерки могат да спрат мигрантите и заяви, че България нама да строи нови лагери в очакване на мигранска вълна от Турция.

„Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери“, каза още Борисов. Той отново обърна внимание, че нито огради, нито армия може да ни спаси.

„Ако са жени и деца? Айде ако са мъже, иди-дойди, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни“, каза Борисов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!