Запознайте се с Баба Юлия: Лекува по 50 души на ден и не иска нищо в замяна

Screenshot_25_4

Крибул е малкото село на голямата надежда, а баба Юлия – неговата жрица.

От години селището е известно с местността Скрибина и с камъка, за който се смята, че има свръхестествена енергия. Легендите разказват, че той лекува всички болести, стига достатъчно силно да вярваме.

 Случило се е и на самата Юлия Земеделска. Преди 11 години тя се разболяла тежко и оцелява благодарение на скалната арка. Тогава 75-годишната жена дала обет – да помага на хората, докато е жива.

При нея ежедневно минават повече от 50 души. Всеки с болестта си, с отчаянието и с надеждата си. И тя им помага. Не връща никого и не иска нищо в замяна. Стига ѝ само едно „благодаря“, както и новината, че човекът вече е оздравял. Местните я наричат и баба Хава, но по-известна е като Юла – българското ѝ име, дадено ѝ по време на възродителния процес.
Правени са няколко телевизионни предавания за лечителката от село Крибул, която наследява таланта си от своята майка. Дарбата ѝ обаче нараства в пъти повече, след като успява да се излекува от рак на черния дроб и дебелото черво. Страданията ги помнела и до днес, защото били нечовешки. 

Врекла се обаче на Бог, че ако я избави, ще помага на всеки, който ѝ почука на вратата, без да взима и стотинка.

Всъщност нейната магия се крие в четенето на молитви и леенето на куршум, но най-вече в съпровождането им до голямата скална арка. Там те трябва да минат през нея, за да оздравеят, но да го направят с чисто сърце и мисъл, иначе Господ няма да им помогне, разсъждава жрицата на Крибул. Мястото на скалата е високоенергийно. 

А отидете ли там, трябва да носите със себе си само лъжица сол, три лъжици брашно и един червен конец – дълъг колкото ръста ви. Влизате в процепа на скалата с десния крак, а с левия излизате оттам. След това завързвате една стара дреха на някое от дърветата наоколо. 

Баба Юлия казва, че може да донесете и дреха на ваш близък, както и да минете вместо него през скалата, ако той не е в състояние да дойде до село Крибул.

„Много силни места има в Родопа планина, но тази скала, този камък е с най-голяма сила. Моето щастие досега е, че никой не ми е казал, че не съм успяла да му помогна. А ми се обаждат и дохождат хора, които се смеят: „Бабо, здрав съм. Излекувах се“. Това ми е достатъчно. Да знам, че на още един съм помогнала, защото в днешно време много болен е народът“, клати глава благородната лечителка. 

Всяка Божа сутрин възрастната жена тръгва към камъка. Доскоро е изминавала 6-те километра от дома си до скалния масив сама или на магаре.

Но тежестта на годините я принудила вече да стига до мистичното място посредством джип. Сам-сама, с една торба в ръка, баба Юлия си проправя път през гъстата гора, осеяна с дрехи. Всяка от тях символично носи частица от болката на стотиците хора, тръгнали да търсят изцеление от камъка. Едва когато човек е изпълнен със силна вяра, чудесата започват да се случват, твърди лечителката.

Казва още, че през годините е станала свидетелка на неща, които и тя самата не може да си обясни. 

И говори с уважение към змията – пазителката на камъка. А след повече от 5 часа на скалата баба Юлия продължава да помага на нуждаещите се и в дома си. След залез-слънце обаче идва ред и на дългите нощи, в които възрастната жена не може да се отърси от болката на хората. Според думите ѝ чувствала по тялото си каквото и те, а в сънищата си виждала какво им предстои – изцеление или смърт. 

Източник: ТРГ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...