Животни не останаха, но избиратели още има: Борисов на животновъдно изложение – До Коледа даваме на земеделци и животновъди 1 млрд. лева! – Ако това не спечели изборите

Българските земеделци и животновъди ще получат близо 1 млрд. лв. до края на годината. Това стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов на "Национално животновъдно изложение Сливен 2019" в село Мечкарево. Той бе придружен от министъра на земеделието Десислава Танева. 

"С Горанов и Танева сме се разбрали около Коледа да направим всички плащания", заяви Борисов пред журналисти, цитиран от Радио "Фокус" - Сливен. По думите му идеята е хората да са доволни.

Българските земеделци и животновъди ще получат близо 1 млрд. лв. средства до края на годината, увери и министърът на земеделието, храните и горите в Сливен.

Тя посочи, че на "Национално животновъдно изложение Сливен 2019" е запознала животновъдите с графика.

"От 18 октомври до края на годината до 20 декември близо 1 млрд. лв. ще получат българските земеделски производители и животновъди. Започваме на 18 октомври с националната преходна помощ - 55% от ставката на говеда, на овце и кози без селекционен контрол. Продължаваме с изплащането на държавната помощ за пчели за зимните пръскания. Продължаваме на 1 декември с обвързаната подкрепа за всички категории животни, всички схеми, на 100% окончателни плащания", каза Танева.

Тя поясни, че следва след 8 декември седмицата най-голямото плащане. Министърът обърна внимани, че за първи път за първа година ще бъде платена до 20 декември и мярка 13.1 "Необлагодетелствани райони 1 и 2".

"Всички необходими дейности по отношение на проверки, на подготовка на допустими условия са в график, за да станат възможни тези плащания", допълни още министърът. Танева увери, че очакваните средства към земеделската общност ще стигнат 1 млрд. лв.

"Обявили сме индикативния график за приемите на Фонд "Земеделие" следващата година. той е на сайта. Всеки може да се запознае. "Българските земеделци и животновъди ще получат близо 1 млрд. лв. средства до края на годината.

Посещението на Борисов се предаваше на живо във Фейсбук.

Премиерът разгледа с интерес расовите коне, представени от техните стопани. 

Особено внимание Борисов отдели на голямата си слабост - породистите кучета.

Министър Танева изтъкна постиженията в областта на животновъдството, а събралите се хора спираха непрекъснато премиера, за да се снимат с него. 

"На изложението се представят над 600 селскостопански животни, демонстриращи богатото биологичното разнообразие на страната ни. Освен развитието на животновъдството, хората се интересуваха и от мерките, които предприемаме, за да ограничим евентуалния миграционен натиск", написа премиерът във Фейсбук. 

"Ще помоля колегите в Брюксел да спрат с непрекъснатите нападки, защото Брюксел е далече, а турската граница е близо и там стоят близо четири милиона бежанци, и никакви огради няма да ги спрат, когато започнат да идват със стотици хиляди. Това го изживя цяла Европа", заяви премиерът.

"Аз лично няколко пъти съм използван за посредник между Европа и Турция за лица, които, за щастие след това, президентът Ердоган ги е пускал. Не казвам, че лично аз съм бил причината, но съм съдействал", допълни още Борисов. Премиерът заяви, че именно тази позиция ще представи в четвъртък в Брюксел. 

"Към днешна дата - с Ердоган имаме ясна договорка, на базата на добросъседските отношения и турските власти напълно коректно я спазват. Няма никакъв миграционен натиск към България. Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси", заяви премиерът. 

Министър-председателят отчете, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да мерки могат да спрат мигрантите.

„Ако са жени и деца? Айде, ако са мъже, иди-дойди, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни“, каза Борисов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...