Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако дойдат 50 хиляди мигранти, няма да дам заповед да се стреля, и ще ги пусна в България (В София има място за всички?)

Няма никакво основание за притеснение относно бежански поток от Турция към България.
Взели сме всички мерки.
Това каза премиерът Бойко Борисов по повод изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че ще отвори “границите към Европейския съюз за сирийските бежанци”.

Новите жилища в София чакат мигрантите? Бият 11 пъти прираста на населението

Той присъства на официалното откриване на новия участък от АМ „Хемус“ между Ябланица и Боаза, дълъг 9,3 км.
“Ако дойдат 50 000 – 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат.
България обаче има перфектни отношения с Турция. Натискът от турската граница към момента е нулев. В подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатически отношения.”, коментира Борисов.
Според него в момента най-важна е дипломацията и да се спазва споразумението с турската държава. Колкото сме по-пестеливи с думите в тази ситуация, толкова по-добре.

“Виждате какви двойни мантинели, какви огради за сигурност има. Това е едно изключително съоръжение. Продължаваме с нова сила. За мое най-голямо съжаление въобще нямаше проект за “Хемус”. Никой никога не е мислил да я прави. Така че сега продължаваме да проектираме”, коментира премиерът.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов, който също присъстваше на събитието заяви, че са взети всички мерки за охрана на границата с Турция и че при необходимост армията също може да се включи.
Източник: Банкеръ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!