Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте атаката срещу Манолова: "Кандидат на Ковачки ли е Мая – адвокатка от кантората на олигарха?"

Ако се питате защо Мая Манолова не се явява за кмет на своя си град Кюстендил, а на София, един от вероятните отговори е, че всички там знаят факта, че нейната кантора обслужваше Христо Ковачки. Същия онзи олигарх, в ТЕЦ-овете от кръга на когото горят италианския боклук и душат българските градове – включая съседен нам Перник.
   И не е учудващо, че преди едни парламентарни избори именно в свързвания с него ТЕЦ Бобов дол работниците ги мотивираха да гласуват за Мая – тогава като кандидат за депутат от БСП. Мандат, с който промени Закона, чл. 417, в полза на колекторите и съдиите - изпълнители, така че на хората им взеха къщите. Но това е друга тема. Цяла България гледа навремето това видео дори по телевизията – потърсете го в мрежата и ще го зърнете отново, ако сте го забравили.
По случайност, същият ТЕЦ Бобов дол е единствен явил се кандидат за отпадъка от новите RDF инсталации на София, но конкурсът само е обявен – не е спечелен, всичко може да се случи по време на процедурата. А номерата със „студения резерв“, който държавата плаща хей тъй на, без да има защо на ТЕЦ-а, отиват към своя край.
Ами, ако по тази причина олигархът има нужда от поръчката на София и от кмет, който да гарантира, че ще я вземе? 

Ковачки има зъб на Фандъкова, защото на уникалната дата 11.11.11 г. тя върна на София Общинска банка, която при Софиянски бизнесменът контролираше – там беше и кабинетът му, на базата на само 24% от капитала.А през банката минаваше целият милиарден бюджет на София, която с останалите уж мажоритарни 76% нямаше думата. Така беше спретнат уставът при Софиянски.  Освен бюджетът, още толкова пари минаваха през банката и от общинските дружества. На практика София работеше за Ковачки.
Голям удар наистина нанесе Фандъкова, която го осъществи с помощта на общинските съветници от ГЕРБ успешно, след няколко неуспешни опита това да бъде сторено. Помогна и БНБ, която не искаше повече да търпи скандалната ситуация.
     И банката заработи за града години наред, събра от частните банки парите и на много от областните центрове, след това беше приватизирана миналата година и Общината спечели още доста милиони от тази приватизация, които инвестира в нови училища и детски градини. Реално.


СРЕЩУ ТОЗИ МОДЕЛ ЛИ Е МАЯ МАНОЛОВА?
ЗНАЧИ ЛИ ТОВА, ЧЕ Е ЗА ДРУГИЯ – МОДЕЛА НА КОВАЧКИ?

Извинявайте много, ама така излиза.
Сигурно внимателните наблюдатели са забелязали, че откакто в борда на Топлофикация влязоха

бивши колеги на вече ексомбудсмана от годините в работа за кръга на Ковачки, Манолова силно намали критиките към дружеството.
На екодебата – първия между кандидат - кметовете, тя говори за поръчката за RDF, но кой знае защо се спря точно преди да спомене кой стои зад единствения кандидат. Защото си знае миналото. Минало – непреходно. Знаем го и ние.


НА ТОВА МЯСТО ИЗНИКВА И ВЪПРОСЪТ:
КОЙ ФИНАНСИРА КАМПАНИЯТА НА МАЯ МАНОЛОВА?


НЯКОЙ ОЦЕНИ НА 200 000 ЛВ. САМО РЕКЛАМНАТА ПАЛАТКА И ОКОЛНИТЕ ПАНА, КОЯТО И ПРЕДИ ПОКАЗНИТЕ АКЦИИ ТАМ НИКОЙ НЕ ПОСЕЩАВАШЕ, А ПОСЕТИТЕЛИТЕ НЯМАШЕ КОЙ ДА ГИ ПОСРЕЩНЕ?
А СТАТИИТЕ В НАЙ-БЛИЗКИЯ ДО ВЛАСТТА В.24 ЧАСА?
А ПУБЛИКАЦИИТЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ, КОИТО ПИШЕ, ЧЕ СА ПЛАТЕНИ ОТ МАЯ МАНОЛОВА?
ТОВА СА СТРАШНО МНОГО ПАРИ! ПРИ ЗАПЛАТА НА ОМБУДСМАН ОТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЛЕВА!
ДОСЕГА НЕ СМЕ ВИДЕЛИ ПУБЛИЧНО СПИСЪК СЪС СУМИТЕ НА ДАРЕНИЯТА И КТИТОРИТЕ НА КАМПАНИЯТА НА МАНОЛОВА – КОИ СА, ПО КОЛКО СА ПОЖЕРТВАЛИ, КОГА СА ГИ ДАРИЛИ?
ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕЩА, КОИТО ИЗБРОИХМЕ, А КЪМ ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ ДОБАВИ РАБОТАТА ПО УНИКАЛНИТЕ ЗА КАМПАНИЯ 3 СЛОГАНА – ЗА ТЯХ СЕ ПЛАЩА, НЯКОЛКОТО ВИЗИИ, РАЗХОДИТЕ ПО НАЕМАНЕТО НА ХОРАТА, КОИТО ВТОРИ МЕСЕЦ РАБОТЯТ В КАМПАНИЯТА, ТРАНСПОРТЪТ И КОМУНИКАЦИЯТА ИМ, СЕ ХАРЧАТ МНОГО ПАРИ.
МАЯ МАНОЛОВА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ТЕЗИ РАЗХОДИ: САМО ЗАГАТВАМЕ, ЧЕ СЕМЕЙНИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ СА 28 000 ЛВ., ПРИ 227 565 ЛВ. КРЕДИТИ, ДЕКЛАРИРАНИ ПРЕД КПКОНПИ.
КАК ЧОВЕК, КОЙТО Е ТОЛКОВА НА ЧЕРВЕНО В СЕМЕЙНИЯ СИ БЮДЖЕТ, ЩЕ УПРАВЛЯВА 2-МИЛИАРДНИЯ БЮДЖЕТ НА СОФИЯ???
В понеделник четете и вижте документи:
НА ЧЕРВЕНО: КАКВО ДЕКЛАРИРА МАЯ МАНОЛОВА?
ЗАЩО СЕ ОТКАЗА ОТ 70000 ЛВ. ГОДИШНА ЗАПЛАТА НА ОМБУДСМАН, ЗА ДА ВЗЕМА ЕВЕНТУАЛНО 30000 ЛВ. КАТО КМЕТ?

Източник/ци: https://19min.bg/ne

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!