Петър Стоянов: Много важна задача е новият кмет на София да се казва Йорданка Фандъкова

Много искам София да има отново за кмет Йорданка Фандъкова, тя е предвидима, овладяна и балансирана. Това каза президентът на Република България в периода 1997-2002 г. Петър Стоянов по време на предизборна среща в „Красно село“,предаде  Агенция „Фокус“. Според него много важна задача е новият кмет на София да се казва Йорданка Фандъкова.

„Следейки г-жа Фандъкова през всичките тези години, в живота си два пъти съм се сблъсквал на живо с нея. Последният път на пътеката към „Черни връх“, заяви още Стоянов. „Съвсем откровено казвам, че това, което харесвам от пръв поглед от нейните изяви е нейната овладяност, нейната сдържаност и балансираност. Това е важно за човек, който управлява такъв голям конгломерат като София. Харесвам и нейната предвидимост. За мен е важно София да има кмет, от който знаеш какво да очакваш. Тя горе-долу по този начин говори в своята реч досега. Не можеш да обещаваш свърх неща. Всеки политик трябва да има известна базова почтеност, дявол да го вземе. Въпросът не е само да спечелиш тези пусти избори.

Предвидимият човек може да бъде разгадан от своите съграждани и от хората, които работят с него. От този човек не можеш да очакваш подлост, изневяра на принципите. Това е изключително важно. Ще продължа още малко, защото в центъра на днешното събиране трябва да бъде изказването на г-жа Фандъкова. Нашата подкрепа сигурно е нещо, което е важно днес“, допълни още Петър Стоянов. По думите му важното е в центъра на всичко да бъде тя.

„Ще бъда съвсем честен – в последните 10 години видяхме много политици, които започнаха със сравнително тих, скромен политически вървеж и в края на своята политическа кариера стигнаха до самозабрава, самонадеяност, пустословие, което в голяма степен отблъсква хората и от тях и от партията, която ги е излъчила. Г-жа Фандъкова хич не е от тези политици“, каза още Петър Стоянов. Той посочи, че сред партията, която тя представлява, Фандъкова му е най-симпатична. „Това в никакъв случай не е упрек към, когото и да било. Тя съвсем чистосърдечно – тя просто има моята чистосърдечна симпатия. Аз говоря с много хора, които никога няма да се радват на придобивките на София. В известна степен има някакво съперничество, което аз туширам трудно, но успявам да туширам за сега между София и Пловдив. Трябва да ви кажа, че много пловдивчани ми казват: „Вижте, ние се чудим София си има един кмет, който си е кмет, който работи, който работи почтено“. Умишлено няма да се спирам върху подлези, надлези. Всичко това тя го каза по-добре от мен, всичко това се вижда, всичко това вие го знаете. Щеше ми се да кажа,че много искам София да има отново за кмет Йорданка Фандъкова“, допълни още Петър Стоянов.

Източник/ци: https://faktor.bg/b

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни