Край: Пламен Георгиев събаря терасата и се спасява във Валенсия!

kompi_georgiev_terasa

На финала си е сагата с незаконните обекти на терасата на бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Днес той сам започна с разрушаването на навесите. 

Това, обаче, стана след изричното разпореждане от страна на премиера Бойко Борисов, за което той съобщи в ефира на bTV. 

Преди… и сега:

До тук се стига след като на Пламен Георгиев беше поставен ултиматум от премиера – или терасите или поста му като консул във Валенсия.

Самият Георгиев до последно заставаше зад позицията че е купил имота с вече построени незаконни навеси. Общината е знаела за това още от 2012 и самият той планира да я съди.

Реално преди 7 години наистина е било установено че горе има строителство без нужната документация, но така и не са били предприети стъпки за премахването му. Сега Пламен Георгиев ще трябва да се се свърже с инспекторите от район Слатина – и да уведоми, че е махнал навесите.

Работниците са на мястото от 10 ч. сутринта и казват, че за събарянето им плаща собственикът от последния етаж. Пред камера обаче, са пестеливи.

Четири месеца след първата констатация на общинарите в „Слатина”, че на тази тераса има 60 квадрата незаконни навеси, които трябва да бъдат съборени, това вече е факт.

Проверката трябваше да се повтори, тъй като бившият шеф на строителния надзор в София – Влади Калинов, обезсили констатациите. И после се раздели с поста си. За да сложат точка по казуса, от община „Слатина” ще трябва да отидат на място още веднъж.

„Трябва да ни уведоми когато е приключил премахването, за да може да отидем и да направим констативен протокол изпълнена ли е заповедта на кмета, уточни началникът на контрола по строителството в „Слатина”- Михаил Джурджин.

Пламен Георгиев възнамеряваше да обжалва заповедта за събарянето. Оказа се, че я е оттеглил по настояване на премиера, както самият Борисов съобщи пред bTV вчера.

„Махай жалбата, бутай незаконното и си гледай работата. Не може такава тема да ми стои на вниманието, месеци наред”, категоричен беше премиерът.

В последната си публична изява през април Пламен Георгиев твърдеше, че атаките към него са организирани. Терасата всъщност е обща за входа – затова и не била описана в имотната му декларация. Съседите му обаче никога не са се качвали там.

Сега Георгиев се готви да замине за Валенсия, където правителството го изпраща като консул.

Би ти ви

Източник/ци: http://onovini.eu

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни