Така се ремонтира къща в българско село (СНИМКИ)

стряха18620040_10155294797699344_1505620644349514179_n

Много къщи пустеят в българските села.

Прекрасни места, които са били и могат да бъдат места на изобилие и спокоен начин на живот.

След като много българи се преместиха в градовете, а други обиколиха „чужбината“ вече се забелязва лека тенденция хората да се връщат към родините села. Днес, когато почти във всяко семейство има поне две коли, а интернет може да се прокара във всяка точка в България, тази идея да се върнем към селата не звучи толкова нереалистично.

Днес ще ви покажем една ремонтирана къща в с. Лехчево, която се е превърнала от развалина в чудесен дом. Изграден с много стил и вкус.

Ето и някой от коментарите на гордата собственичка Силвия Иванова.

Гредите са носещи, оригинални са, от създаването на къщата през 1908 г. Свалихме старите тавани, оголихме ги, почистихме и импрегнирахме и лакирахме и с помощта на гипсокартон и вата направихме нови по-високи тавани с ретро излъчване

Старата мазилка махнахме почти цялата: всичко което не беше здраво трябваше да се свали. Измазването се оказа едно от големите пера по ремонта. Тъй като къщата беше твърде неравна се наложи измазване с вар и премазване още 2 ръце. Използвахме изолация с различна дебелина на различни части от къщата, за да уеднаквим и накрая се завърши с теракол и минерана мазилка. Остава да се облепи с камъни в основата.

Има още много работа, но е удоволствие да виждаш как едно по едно всичко се подрежда. А по отношение на стила – най-трудно е да се съчетаят ново и старо в синхрон.

Източник: bm-mall

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...