Протесиращи ”осветиха” мрака над зависимостите в съдебната система /снимки/

.
Протестът пред Съдебната палата

Пред Съдебната палата в София се събира обичайното голямо множество хора, които не одобряват номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Организаторите от ”Правосъдие за всеки” са подготвили фенерчета и запалки, с които да осветят символично мрака над зависимостите в съдебната система.

Утре прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет (ВСС) ще вземе решение дали да допусне едиствения кандидат за изслушване на 24 октомври.

В България съдът е незаконен!? Цацаров към австралийски дипломат: Решението за Полфрийман е постановено от незаконен съдебен състав

За да бъде избран за ръководител на държавното обвинение, Иван Гешев трябва да получи поне 17 гласа от общо 25-те членове на съвета. 

На фона на песента "Нека бъде светлина" бяха запалени всички светлини, които носеха присъстващите. 

Вижте снимки от протеста под надслов "Да запалим светлина в мрака!":

.

.

.

.

.

.

.

.

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни