Италия намалява броя на депутатите с 1/3,... за да може да ги увеличи България?

.

Депутатите в Италия

Източник: БГНЕС

Италианският парламент реши да намали броя на депутатите си с 1/3 или точно 345. Идеята е в Долната камара да останат 400, вместо досегашните 630 места, а броят на сенаторите от 315 да се намали до 200.
Това беше сред предизборните обещания на един от коалиционните партньори в управляващата коалиция - движението "Пет звезди", съобщава БНТ.

Според привържениците на идеята, така партиите ще подбират по-внимателно своите кандидат-депутати, а от бюджета ще бъдат спестени около 100 млн. евро годишно.

Италия е втората страна в Европейския съюз по брой депутати. 

Критици на идеята предупредиха, че съкращаването може да повлияе на представителството на населението и да увеличи влиянието на лобистите върху управляващите институции – всичко това в името на минимални икономии, които ще имат малък ефект върху натоварения с дългове баланс на Италия, пише БГНЕС. 

Първа е Великобритания, където членовете на Камарата на общините и тази на Лордовете са общо 1425. Третият най-голям парламент в ЕС е този на Франция, където има 577 депутати и 343-ма сенатори. 

Страната с най-малко депутатски места в ЕС е Малта. Там в парламента има 69 депутати. 

България, със своите 240 депутати, попада сред страните в Европейския съюз, където има малко над 200, подобно на Швеция, Финландия, Португалия и Финландия.

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...