Елен Герджиков: Зад Манолова е задкулисието и екипът на Орешарски! Това е безкрупулна борба за власт! – Зад ГЕРБ задкулисие НЯМА, всички което сава е заслуга само на ГЕРБ?

Зад Мая Манолова стои задкулисието и екипа на Орешарски, заяви на специално свикана пресконференция Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет и трети в листата на ГЕРБ за общински съветници.

Проявата бе в отговор на последните публични изяви на Манолова.

Герджиков застана пред медиите заедно с Малина Едрева, която в момента е шеф на съветниците от ГЕРБ в столицата и четвърта в листата.

Двамата обвиниха гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова в некомпетентност. Една от основните им тези бе, че Манолова сипе обвинения за нападения като това над шатрата й пред НДК, за да прикрива своята некомпетентност. 

За първи път сме свидетили на такава кампания, която граничи с театър на абсурда, заяви Герджиков

Свидетели сме на подмяна на кампанията - вместо да сме при гражданите, ние сме принудени от Мая Манолова да се занимаваме с шатри и манипулации, обясни защо се свиква пресконференцията Малина Едрева.

И продължи: "Какъв модел ще променя Мая Манолова?! Та тя е човек на задкулисието, свикнал да мисли в схеми, участвала в схеми, уплашена от това, че трябва да представи екип, да представи финансирането си, да излезе на светло! Тя си измисля провокации, това е нейната тактика! Ние няма да допуснем като политическа партия да бъдем включени в поредния сценарий на задкулисието!" 

След това Едрева подаде щафетата на Герджиков, който бе видимо гневен от последните изяви на Манолова.

"Малко е да кажем, че сме ядосани! Ние сме участвали в много кампании, много кампании сме водили, но аз за първи път виждам подобен театър на абсурда", започна Герджиков. 

И направи по собствените му думи политологичен анализ на ситуацията. 

"Ние сме свидетели на три кампании, които води Манолова.

Първата е тази, която се обявява за позитивна. Но повтарянето на тази дума едва ли е достатъчно, за да направи тази кампания такава. Внимателният поглед открива много бели петна - липса на екип, липса на идеи за развитието на града, липса на познания и компетентност за това как се управлява един голям град. Именно тези дефицити поражда нуждата да се водят останалите две кампании", каза Елен Герджиков. 

"Втората кампания, която наблюдаваме от страна на г-жа Манолова, е кампания на фалшивите новини. Изпълнена с неверни твърдения, поднесени по драматичен начин. Ще цитирам само част от тях. Заравянето на РДФ-горивото? Няма такова нещо!" 

И изброи тезите на Манолова като ги обори:

"Лошата задлъжнялост на общината? Не, общината е с най-висок кредитен рейтинг и с изключително нисък процент на плащане по кредитите спрямо приходите си.

Поръчката за почистване? На всички вече стана ясно, че тази поръчка няма да приключи преди изборите и че следващият кмет ще одобрява протоколите или няма да ги одобри и ще подписва договорите.

Домът за социални услуги в Драгалевци? Всички разбрахте за какво става въпрос.

Училището, пак в Драгалевци? Ами, не, не става въпрос за ремонт, не става въпрос за забавяне, става въпрос за строеж!

Твърде много са тези фалшиви новини, всеки ден ги чуваме, за да ги отдадем само на наивност и некомпетентност!", каза още шефът на СОС. 

И продължи: "Третата кампания е тип "аз съм жертва". Лично на мен много ми напомня онова от преди няколко години - "Страхуват ли ви ГЕРБ?"

Г-жа Манолова в момента се обявява за преследвана и репресирана. Също няколко примера: причакване пред фризьорски салон, натиск над Армен Назарян, натиск над медицинската сестра, която прочем напусна щаба й, ПТП-то с нейния автомобил, докато обявява, че пътува с градския транспорт. Очевидно, ние сме виновни и за това ПТП.

Нарязаната шатра, облепените коли - докъде ще стигне тази кампания? Да не би следващото твърдение да бъде, че ние сме нарязали шатрата, за да влезем вътре, да откраднем рекламните материали и да облепим колите?! Или пък още по-абсурдното, че сме напечатали нейни рекламни материали, за да облепим колите?! Това с печатницата вече сме го гледали!", изброи примерите ядосаният Герджиков. 

"Стига толкова, казваме ние! Не може тази кампания да се води по този начин и да се обявява за позитивна! Това са манипулации, това е подмяна на дневния ред, това е бягство от темите, които интересуват града и гражданте му! Нищо друго! Това вече не е политика, това е безкрупулна борба за власт!", заяви накрая председателят на СОС.

Източник/ци: http://epicenter.bg/articl

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...