Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Мумбай ще се правят самолетите за бойната авиация, които платихме и които очакваме да получим след 4-5 години на цени, многократно надвишаващи онези, дадени на другите държави - клиенти... само и само САЩ да оставят любимеца на цяла България на васт?

Индия: Ние правим крилете на F-16

Индийската фирма Tata Advanced Systems (TASL) и Lockheed Martin Corp. [NYSE: LMT] обявиха споразумението си за производство на криле за F-16, предназначени за износ. Така се потвърждава написаното от 19 минути, че именно в Бомбай / Мумбай ще се правят самолетите за бойната авиация, които платихме и които очакваме да получим след 4-5 години на цени, многократно надвишаващи онези, дадени на другите държави - клиенти. И опровергава опровержението на представителите на американците в България: „Тази стратегическа инициатива позиционира индийската TASL като снабдител с криле на ВСИЧКИ БЪДЕЩИ клиенти и подсилва ролята й като глобален доставчик на F-16 в световен план. Маката Make in India също ще се подсили, както и връзките на САЩ и Индия в областта на отбраната“.

САМО НАПОМНЯМЕ, ЧЕ ИНДИЯ ПОДПИСА ДОГОВОР С ФРАНЦИЯ ЗА ДОСТАВКА НА БОЙНИ САМОЛЕТИ ЗА НЕЙНАТА АВИАЦИЯ, ПАЗАРУВА ВОЕННИ СИСТЕМИ И ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ И ОТ РУСИЯ. ДАЖЕ ЗАРАДИ СДЕЛКАТА С МАКРОН, ЧИЯТО СТОЙНОСТ БЕ ВДИГНАТА С 3 МЛРД. ДОЛАРА, ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПРЕМИЕРА МОДИ ЕДВА НЕ БЕШЕ СВАЛЕНО.
Шукаран Сингх, главен изпълнителен и управляващ директор на TASL коментира: “За нас е удоволствие решението на Lockheed Martin да избере Tata Advanced Systems Limited за производството на криле за F-16 в Индия. TASL и Lockheed Martin, чрез този дългосрочен джойнт – венчър ще произвеждат и компоненти за самолети C-130J и хеликоптери S-92 Sikorsky в Хайдерабад. Това ни дава отлична възможност да покажем техноогическа експертиза и напреднем в нашето развитие, като подсилим не само индийската, но и световната аерокосмическа индустрия. Производството на крилете за F-16 за цял свят именно в Индия поставя нашата страна в центъра на най-голямата екосистема за бойни самолети на планетатаи ни прави предпочитана дестинация за авиокосмическото производство“.

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!