Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов, докато си пие кафето в ефир: Цветанов не ми липсва, ще отзова Пламен Георгиев, ако не събори незаконните постройки

.
Бойко Бориов

Като карате по Южната дъга не се ли радвате? Не се ли радвате на най-високия БВП? Има ли държава в света, в която хората да не искат нещо. Това каза премиерът Бойко Борисов, който в ефир изпи кафето си пред зрителите.

Нито един от протестиращите не казва, че в здравеопазването не даваме пари. Като дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да  се направи. За съжаление много пъти им се получава. Така беше Костинброд, африканската чума. Колко пъти снимки с африканска чума бяха пуснати от чужди държави. В Сливен и Ямбол е друг вид костинбродска афера. Тя ни отне между 6 и 10 процента.

За Сливен:

Говори се, че държавата ще взима децата. А какво ще ги прави държавата тези деца? Сега, ако хванат родител, който изнасилва детето си, ако го пребива като куче, и сега го има в закона. Как ще влезеш и на нормално семейство ще му вземеш дете? Като го вземеш, къде ще го заведеш? Нито има такава стратегия, нито има такъв план. Сезирана е прокуратурата. Разпоредих на ДАНС и МВР. Разпространяват се разни неща от пастори, партийно мотивирани. Има хиляди деца, пребивани системно. И ние да не го защитим тези деца? Целта на конспирацията е слухът да се завърти. Дойдат ли избори, се насаждат лъжи. Да си отиват децата на училище и да си учат. Повече от 50 хиляди деца вкарахме в класните стаи. Представете си един град като Казанлък не е ходил на училище. Нашата стратегия е да ги квалифицираме и да работят.

За медсестрите:

Никога не съм подвеждал медицинските сестри.  В едни болници медсестрите получават много добри пари. Заплатата им не е 950 лв. Защо всяка година плащаме на НЗОК? Не знам някъде да е стигнат тавана на заплатите. Аз следя рамката-винаги отпускаме повече пари за този сектор. Колко болници трябваше да се ремонтират? Помните ли каква допотопна апаратура имаше? Огромни неща се свършиха. Така както при полицаите, военните и т. н. Не може доктор да получава 56 000 лева заплата, а медсестрата 1000 лева. С 86 млн. са дадени там през различни инструменти.

За Слави Трифонов:

Защо ме питате за новия политически проект на Слави Трфонов. Човешката глупост е безкрайна. Държавата с невероятна история. Всеки може да си кръсти партията както си иска. Няма такава държава години наред да си промотираш без пари партията всяка вечер. Няма такава държава. Дали си се е държал неутрално политически? Преди не беше честно-седи на върха от своя пиедестал и  критикува. Веднъж се чух с него. Той е много умен и вижда откъде идва краха на политиците. Когато започнеш да показваш хората, с които изпълняваш тази промяна, когато разберем министри ,зам.-министри, изведнъж ореолът ще изчезне или ще бъде силно. надупчен. Сега играта ще е честна. Аз му пожелавам успех.

За Фандъкова и Цветанов:

Фандъкова получи на 100 процента доверие сама да си направи листите и кампанията. Направи много отделни хубави неща. Преди по друг начин бе конструирана партията. Месили сме се в много неща преди неправилно в градовете. Не похарчихме близо милион за Арена Армеец. Кметовете да си пускат интервюта. На евроизборите видях краха в очите на хората. „Апартаментгейт“ ни разби, тежко репутационно ни удари. Колко министри, зам.-министри, депутати бяха замесени. Цветанов имаше функция в партията. Когато се кандидатирах за кмет, Цветанов го нямаше тогава. И ние сме били малко артисти. Това за пред публиката. След двете му интервюта на Цветанов,  той не ми липсва. Изговори глупости, които не му правят чест.  Дано проектът да му е успешен като на Слави Трифонов, но да не ми дава оценки. Той много добре знае за какво става въпрос. Не очаквах толкова бързо да говори срещу колегите и партията си. Цвета Караянчева беше възмутена какво е казал за смесените райони. Ако има битка, тя е в смесените райони между ГЕРБ и ДПС.

За Манолова

Не съм врачка за изборите. Как Манолова ще си направи бюджета? Такива глупости наговори, а после да не си подвие опашката и да дойде и да каже хайде пак да си работим. Чувахме се много често помагал съм й. Но когато каза, че държавата я репресирала, как говориш така? Разбирам, че трябва да изговориш глупости, но бъдете поне малко праведни.

За БСП и Нинова:

Че не ми е приятен сблъсъка с Корнелия Нинова, не ми е приятен. Но ходя в парламента. Тя ми пише, че не може да ме изслуша, а след това излиза и казва, че не й отговарям. Партия, която половината от мандата си отсъства от парламента, да говори кой ходи в парламента?! Първо погледнете себе си, а после гледайте другите. София стана един от най-хубавите градове. Загубата на Фандъкова, ще е загуба на софиянци. Този град беше съсипан. А сега- я го погледнете. Тези , които са се заявили сега, можете ли да погледнете какво са работили и с какъв опит са. Ще си направим студио и ще си говоримо оттам. Местните избори са ми по-важни от избора на главен прокурор.

За Гешев:

Всички ние, когато Христо Иванов бе правосъден министър, за да е обективен избора, направихме промени в закона, съдийската гилдия да си избира ръководство и прокурорската гилдия да си избира ръководство-за да няма вмешателство. Тогава повече ни се искаше Бойко Найденов да стане главен прокурор. Цацаров го познавах като най-добър съдия в Пловдив. Прокурорите са си избрали този кандидат за главен прокурор. Ами ако бяхме изпратили Емил Радев? Ами ако стане? Сега всеки тича и хвърля сигнали в прокуратурата. Всички партии това чакат-чакаме тя да е арбитър. Политическите партии трябва да оставят прокурорите да си изберат който си преценят.

за Пламен Георгиев:

Той работи добре, умен човек е. Но миналия четвъртък казах, че ако не си събори незаконните постройки на терасата, ще го отзова от Валенсия. Нашите отношения са на работодател. Много работа е свършил за държавата, но не мога да търпя да ми се задават въпрос за терасата.  Купил, не купил, махай жалбата ,бутай незаконното и си гледай работата. Защо да не е във Валенсия? Има заплаха, затова ходеше с охрана. Хора на такива позиции след това се оставят на друга работа. Той е бил на среща при мен и мисля, че английският му е перфектен.  Помолих моят приятел Христо Стоичков да го изпита на испански.

За Македония:

Тази тема я изговорих много пъти. Помолих ги да не им спираме по патя за ЕС. Много по-добре е съседът ни да е в НАТО. Аз мога да чета между редовете. Турция се въоръжава с руско оръжие, за да не може натовските  системи там да работят. Няма по-сложна от тази ситуация в този регион в света. Някой като каже : „Ще ни вземат историята“. Коя история ще ни вземат, коя??? Милите ми колеги от Македония да седнат и да се съгласят с нашите учени, за да им помагам.

Очаквам за 4-5 години АМ „Хемус“ да стане.

Източник/ци: https://frognews.bg/no

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!