Аз лъжец? Никога!: Борисов за заплатите на медицинските сестри: Кога не съм си изпълнявал обещанията!?

big_1

Честни синьо-червени очи

Никога не съм подвеждал медицинските сестри. С огромно уважение се отнасям към лекарите и медицинските сестри. При 5,2 млрд.лв. 50 милиона колко процента са? Следващата година ще дадем над 300 млн. лв. повече за сектора. Медицинските сестри в някои болници получават много добри пари – те са събират разни добавки и никак не е заплатата 950 лева.

Питам аз защо толкова много години заплатите не са оправени така, както искаме? Защо толкова много години на няколко пъти фалираха държавата. И сега, когато всички увеличения на доходи, на заплати  са нагоре, точно тогава всички искат да протестират, защото виждат, че ние събираме пари, работим по-добре и ги има парите, посочи Бойко Борисов в ефира на бТВ.

Как се разпределят вътре в сектора здравеопазване парите, не знам. Ние даваме много пари, постоянно даваме повече и повече. Помните ли кви бяха линейките, колко болници трябваше да се ремонтират, колко допотопна беше болничната апаратура? Помните ли? Сега няма болница без най-съвременна апаратура. Колко неща свършихме!, посочи Борисов.

Здравното министерство така трябва да направи, че определен процент от бюджета на една болница да е директно за медицинските сестри. Поемам ангажимента, разбира се! Че кога не съм си изпълнявал обещанията!, посочи той.

И продължи:

Радваме се на много неща, не само на спортистите. Като карате по Южната дъга не се ли радвате!? Или на фонтаните на НДК? На парковите зони? На много неща се радваме. На най-високия в историята на България брутен вътрешен продукт не се ли радвате? БВП се пипа, това са парите, производството. Има ли някъде по света някой, който не иска повече да получи? Естествено, че ще иска.

Продължаваме с начина, по който нито един от престиращите в здравеопазването не идва при мен да ми каже, че даваме малко пари, посочи той.

Като дойдат избори има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление много пъти им се получава. Така беше Костинброд. Така бяха козичките, африканската чума. Ако си направите труда да видите колко пъти думата „африканска чума“ с картинки с умрели прасета са пуснати по телевизиите в сравнение с която и да е друга държава, където има същата чума, ще видите, че разликата е стотици хиляди пъти. Изведнъж тази тема я няма. Я се върнете последните седмици да видите дали има и една картинка за африканската чума. Сега в Сливен и Ямбол е друг вид костинбродска афера, коментира Борисов.

Сега хората в репортажите говорят, че се говори, подчертавам – че се говори, че държавата щяла да им взима децата. Но да помислим! Какво държавата ще ги прави тия деца. Ще ги настани ли някъде, какво ще ги прави. Единственото , което и сега го има в закона, е, че дете се отнема от родител, който изнасилва детето си, подчерта той.

Ако го пребиват това дете като куче, ще го отнемем, за да го защитим. Но това и сега го има в закона. Ако детето е хвърлено отвън в калта, като някакво животно без никаква грижа, ще го защитим. Еми вие ги показвате по телевизията – мънички, мръсни, изхвърлени навън и стоят. Еми така ли трябва да се отнасяме към децата! Да стоим и да гледаме!? Това ли е правилното!? Как на нормални хора ще влезеш и ще им вземеш детето!?, възмути се Борисов.

Вече съм подал сигнал до органите, за да ги хванат всички тия, които подвеждат и плашат хората, че ще им взимаме децата, посочи той.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...