Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как да се дискутира „Промяната на климата“ с “пробуден” тийнейджър

Шведската активистка Грета Тунберг е по-ядосана от всякога. 16-годишната революционерка по климата, чието детство беше откраднато от всички, с изключение на комунистически Китай - замърсител №1 в света по обем, няма намерение да прощава на никой, освен разбира се на комунистически Китай....

Поклонничката на комунистическите идеи Грета и семейство с фланелки на комунистическото движение Антифа подкрепяно от големия приятел на България другарят Сорос

През октомври Тунберг получи критики от руския президент Владимир Путин, който каза „Отидете и обяснете на развиващите се страни защо те трябва да продължат да живеят в бедност и да не са като Швеция“.

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА: КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ПИСМО ОТ ГРАЖДАНИН ЗА ТОВА КАК СЪВЕТВА ДЪЩЕРЯ СИ ОТНОСНО „ПРОМЯНАТА НА КЛИМАТА“

След като нашата 15-годишна дъщеря беше развълнувана до сълзи от речта на Грета Тунберг в ООН, тя се ядоса на нашето поколение, „което не прави нищо от тридесет години“.

Затова решихме да й помогнем да предотврати това, което момичето от телевизията нарече, „масово унищожение и изчезване на цели екосистеми“.

Сега сме поели ангажимента да дадем на дъщеря си бъдеще отново, което ще е нашия принос да помогнем на планетата да се охлади с четири градуса.

Отсега нататък тя ще ходи на училище с велосипед, защото шофирането с кола изисква гориво, а горивото вкарва емисии в атмосферата. Естествено, скоро ще е зима и тя ще иска да пътува с автобус, но колоезденето в мраз изгражда устойчивост.

Разбира се, сега тя иска електрически велосипед, но ние й показахме опустошенията, причинени на планетата в районите, където са мините за добив на литий и други минерали, използвани за направата на батерии за електрически велосипеди, така че тя ще върти педалите или ще ходи пеша.

Което няма да навреди нито на нея, нито на планетата. По наше време ние ходихме на училище или пеша, или с велосипеди.

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА: КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Тъй като момичето от телевизията настояваше: „трябва да се освободим от зависимостта на изкопаемите горива“ и дъщеря ни се съгласи с нея, ние спряхме отоплението в нейната стая. Сега температурата пада до 12 градуса вечер и през зимата ще пада под нулата, затова обещахме да й купим допълнителни пуловер, шапка, чорапогащи, ръкавици и одеяло.

По същата причина решихме, че отсега нататък тя ще взема само студен душ. Ще пере дрехите си на ръка, на дървена дъска, защото пералнята е също консуматор на енергия, а тъй като сушилнята използва природен газ, тя ще суши дрехите си на простор, така както моите родители, баби и дядовци са правили.

Като стана дума за дрехи, тези, които в момента има, са синтетични, така че са направени от петрол. Затова в понеделник ще занесем всичките й дизайнерски дрехи в магазин за втора употреба.

Открихме еко магазин, където единственото облекло, което продават, е направено от неоцветено и неизбелено бельо и юта (коноп). Също така не може да има дрехи, изработени от вълна, тъй като емисиите от пърденето на овцете предполагаемо причиняват влошаване на времето.

Не трябва да има значение дали ще изглежда добре, или че ще й се присмиват като е облечена в безцветни, груби дрехи и е с безжичен сутиен, защото това е цената, която тя трябва да заплати в името на Климата.

За памук и дума да не става, той идва от далечни земи и се произвежда с пестициди. Много вредно за околната среда.

Току що забелязахме в нейния Instagram, че ни е доста ядосана. Нямахме това за цел.

Оттук нататък в 19:00 ч. ще изключваме WiFi и ще го включваме само на следващия ден, след вечеря в продължение на два часа. По този начин ще спестим от електроенергия, така че тя да не се притеснява за електро-стреса и ще бъде напълно изолирана от външния свят. Така тя ще може да се концентрира единствено върху домашните си работи. В 23:00 ч. ще извадим бушона, за да изключим ел. захранването в стаята й, така че тя да знае, че тъмното е наистина тъмно. Това ще спести много въглероден двуокис /CO2.

Тя няма вече да участва в зимни спортове на ски хижи и курорти, нито ще идва вече с нас на ваканции, защото нашите ваканционни дестинации са практически недостъпни за велосипед.

Тъй като дъщеря ни се съгласява напълно с момичето от телевизията, че емисиите на CO2 и въглеродните отпечатъци на нейните прабаби и дядовци са виновни за „убийството на нашата планета“, това просто означава, че тя ще трябва също да живее като своите прабаби и дядовци, а те не са имали ваканции, автомобили или дори велосипеди.

Все още не сме засегнали въпроса за въглеродния отпечатък на храната.

Нулев CO2 отпечатък означава спиране на месото, рибата и пилешкото, както и на заместителите на месото, които са направени от соя (нали тя расте в полета на фермери, които използват машини за събиране на зърната, камиони за транспортиране до преработвателните предприятия, където се използва още повече енергия, след което се превозва в заводите за опаковане / консервиране и се превозва още веднъж до магазините).

Също така, спираме вносната храна, защото това има отрицателен екологичен ефект. И казваме абсолютно не на шоколада от Африка, кафето от Южна Америка и чая от Азия.

Само ще е на домашни картофи, зеленчуци и плодове, които са отгледани в местната естествена почва, тъй като оранжериите работят на котли, с CO2 и изкуствена светлина. Очевидно тези неща са лоши за Климата. Ние ще я научим как да отглежда храна за себе си.

Хлябът все още е възможен, но маслото, млякото, сиренето и киселото мляко, изварата и сметаната идват от кравите, а те отделят CO2. За тигана няма да се използва вече маргарин и никакви масла, защото тази мазнина е палмово масло от плантации в Борнео, където преди там за били девствени гори.

Спираме сладоледа през лятото. Спираме и безалкохолните и енергийни напитки, тъй като мехурчетата са CO2.

Ще забраним и всичката пластмаса, защото тя идва от химическите фабрики. Всичко, направено от стомана и алуминий, също трябва да бъде отстранено. Виждали ли сте някога количеството енергия, което изразходва доменната пещ или алуминиевата топилня? Всичко това е лошо за климата!

Ще заменим нейните матрак и възглавници от мемори пяна с торба от юта, пълна със слама и възглавница от конски косми.

И последно, тя вече няма да използва грим, сапун, шампоан, крем, лосион, балсам, паста за зъби и лекарства. Всички кърпи за миене на лице ще бъдат от лен, който тя може да пере на ръка, с дървената си дъска, точно както нейните прабаби са правили преди климатичните промени да я накарат да ни се ядоса, че сме унищожили нейното бъдеще.

По този начин ще й помогнем да направи своя принос за предотвратяване на масовото унищожение, повишаване нивото на водата и изчезване на цели екосистеми.

Ако наистина вярва, че иска да върви по пътя, за който говори момичето от телевизията, тя с радост ще приеме и щастливо ще прегърне новия си начин на живот.

Поздрави,

(Name Withheld)

КОМЕНТАР: Наистина съм много разстроена и учудена от “ПИСМО ОТ ГРАЖДАНИН ЗА ТОВА КАК СЪВЕТВА ДЪЩЕРЯ СИ ОТНОСНО „ПРОМЯНАТА НА КЛИМАТА“:
Сигурна съм, че трябва да се отбележат още точки, но ето ги моите:

Велосипед. Знаете ли, че те са изработени от стомана, алуминий, пластмаса, каучук и т.н., и всички тези материали са пагубни за нашата планета. Единственото разумно решение е да се ходи пеша, или ако се бърза - да се бяга. Между другото, бягането ще ви и стопли.
Студен душ. Добре, предполагам, че водата се носи от близкия извор до къщата с кофи, направени от някакъв материал, който не вреди на околната среда. През зимата... добре, ако не е възможно, съжалявам, трябва да изчакате до пролетта. Това също така ще спести много вода и пречистване на отпадъчните води.

WiFi. О, боже мой! Това означава, че тя има мобилен телефон, таблет и / или компютър! Изхвърлете всичко това. Разбира се по безопасен начин. Предполагам, че имате наблизо сертифициран рециклиращ агент, така че не е нужно да ходите пеша твърде далеч.

Възглавница от конски косми. Ама вие наистина ли? За това тя се нуждае от кон. Защо да не започнете с основната съставка за отглеждане на кон, СЕНОТО! Което между другото е идеално и за матрака. Може би тя дори може да отреже собствената си коса и да напълни с нея възглавницата си?

Наистина се надявам вашето прекрасно чедо да оцелее до лятото.

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА: КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.armstrongeconomics.com/

https://www.armstrongeconomics.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!