Борисов се похвали: Можеше да дадем парите за F-16 за пенсии и заплати, но закупихме на нашите пилоти най-доброто. Съпротивата срещу сделката за F-16 беше яросна и подла, но я направихме необратима!

Всяка изоставена държава става обект на корупция, обясни премиерът

Не ми се мисли какво ще стане след 31-ви, каза по повод на Брекзит минист ър-председателят

Съпротивата срещу сделката за F-16 беше яросна и подла, но я направихме необратима, заяви премиерът Бойко Борисов на среща с членове на Американската търговска камара в България, посветена на двустранните отношенията. 

Бойко Борисов изтъкна, че се е направило толкова много, преди да се закупят новите изтребители F-16.

"Не се изкушихме да закупим по-стари изтребители. Можехме да дадем парите за пенсии и заплати, но нашата армия заслужава най-доброто. Подло беше, че ни обвиниха в лобизъм. При всичките ни срещи винаги сме поставяли геостратегическото положение на България, никога не е ставало дума за лобизъм или корупция", каза Бойко Борисов.

"Беше подло, беше трудно, затова с вицепремиера Каракачанов и с финансовия министър Владислав Горанов направихме необратима сделката. Каквото и да правят, не могат да я съборят. Американските ни партньори знаят за това", заяви Борисов. 

Припомняме, на 10 юли 2019 г. министрите от кабинета "Борисов-3" одобриха покупката на 8 изтребителя Ф-16, договорите отидоха в Народното събрание за ратификация. Сделката не бе одобрена от БСП, "Воля" и "Атака".

На 15 юли правителството актуализира бюджета заради закупуването на изтребителите. В законопроекта се предвижда и увеличение на дефицита по държавния бюджет с 1,829 млрд. лв. до 2,228 млрд. лева.

На 23 юли президентът Румен Радев наложи вето върху сделката за покупка на осем изтребителя Ф-16. Мотивите на президента бяха искането стратегическите решения, свързани с отбраната и националната сигурност да се взимат с широк консенсус и подкрепа.

След това Радев изтъкна, че в сделката разходите по придобиване, постигнати включително и с имитиране на нов дълг, поставят под въпрос възможностите за временно осигуряване на липсващите способности на самолетите.

На 26 юли, в парламента бе отхвърлено ветото на президента Румен Радев върху четирите закона за придобиване на изтребителя Ф-16 от САЩ.

В речта си пред  Американската търговска камара в България премиерът обясни защо Северна Македония и Албания трябва да са в ЕС и НАТО. Всяка изоставена държава става обект на корупция, изтъкна той. 

Стъпваме на чистия извор - на корените, оставяме историята на историците, категоричен е министър-председателят, говорейки за българо-македонските отношения. 

Не ми се мисли какво ще стане след 31-ви, каза по повод на Брекзит министър-председателят. 

"Само хубави неща се чуват за нас, и само за свършена работа. Ние сме една от държавите, коите най-добре се възползваха от плана "Юнкер". Изключително големи парични потоци усвоихме", каза Борисов.  

Нима е лесно да направиш колектор за газов хъб? Той се строи. След 10-тина дни ще ги покажем и резултатите са впечатляващи", добави още Борисов.

"В много сфери се направиха много неща, нима не съм ги изброявал всичките? Това, което постигнахме - да признаят историята ни, от премиера Нетаняху до организации, да признават какво е направил българския народ за евреите. Не само да го признават, но и да го говорят и рекламират. Това не е лесно", сподели премиерът.

"Аз имам редкия шанс за вицепремиер да имам историк в лицето на Каракачанов. По темата трябва ли Северна Македония да влиза в ЕС и НАТО сме на едно мнение", добави Борисов.
"Няма лоши инвестиции, но са ни любими тези, които предлагат много работни места и високи заплати. Европа се отърсва от старите си доспехи и се ориентира към Запада. Ние не правим нищо без нашите съседи и другите ни партньори.

„Всички наши съседи се радват, че правим газови магистрали, защото ще се възползват от тях. Всичко е впечатляващо. Докато другите говорят, ние правим магистрали“, подчерта министър-председателят на България.

"Благодаря за добрите оценки, за инвестициите, които се правят в различните сфери. Дори износът ни за Америка е по-голям от вноса. Това показва доверието в нас и развитието на икономиката ни. Благодарим Ви и се надяваме сътрудничеството ни да продължи".

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов и министри са поканени на среща с членове на Американската търговска камара в България, посветена на двустранните отношенията.

Източник/ци: http://epicenter.bg/artic

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...