Колко живот ни остава, ако изчезнат пчелите

Ако ни ужилят - боли, но ако изчезнат - ще ни боли още повече. Така най-лесно можем да обобщим ситуацията с пчелите, които са все по-застрашени от изчезване. А за да светне червената лампа още по-силно, насекомите бяха обявени за най-важните същества на нашата планета.

Признанието получиха от института Earthwatch и Кралското географско дружество в Лондон. Основната причина за него е, че досега не е установено пчелите да са носител на какъвто и да било патоген, независимо дали говорим за вирус, гъбичка или бактерия. И това ги прави единствени по рода си живи същества.

Освен това, 70% от земеделието в световен мащаб зависи от тези насекоми. С други думи - без тях няма да ги има 70 от 100 отглеждани култури.

Опрашването, което се извършва от пчелите, е пряко свързано с животинското разнообразие, защото много животни се хранят с растения.

Според последните проучвания, около 90% от пчелите по земното кълбо са изчезнали. Причините за това масово явление варират най-вече според региона, в което се наблюдава.

Сред водещите причини са обезлесяването, промените в почвата, липсатa на цветя и подходящи места за гнездене, както и използването на силно отровни пестициди.

Някои изследователи посочват и вълните, излъчвани от предавателите на мобилните оператори към нашите устройства, за виновни за дезориентацията и смъртта на пчелите.

Мрачната прогноза на учените е, че ако пчелите на земята изчезнат, на нас, хората, ни остават само четири години живот без тях, пише Global Research.

Източник/ци: http://www.bgnow.eu/ne

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...