Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Mercedes откри завод в Русия, вместо при любимеца на цяла Европа – Бойко, напук на всякакви санкции и „европейски правила“. Ще ги съди ли Плевнелиев и тях за милиарди?

cc

Руският президент Владимир Путин и германският министър на икономиката Петер Алтмайер откриха в сряда първия завод на Mercedes-Benz в Русия. Германският Daimler започна изграждането на завод на Mercedes-Benz в индустриален парк на около 50 км северозападно от Москва през 2017 г., като инвестира повече от 250 млн. евро във фабриката. В нея ще се произвеждат седани и джипове.

Гигантът планира да произвежда 25 000 автомобила годишно и да наеме около 1000 души. „Мерцедесът със сигурност ще бъде популярен сред руските потребители“, каза Путин на официалната церемония.

Алтмайер при третото си посещение в Русия, откакто стана министър на икономиката миналата година, заяви, че фабриката е „доказателство, че Русия и Германия могат да развият сътрудничеството си“.

„Разбира се, трябва да решим нашите политически проблеми, трябва да сме сигурни, че конфликтите ще свършат. Но в същото време трябва да развием икономически отношения“, посочи още германският икономически министър. Германско-руската търговия възлезе на 61.9 млрд. евро през 2018 г., според министерството на икономиката на Берлин. Германия е основен вносител на руски природен газ.

Миналата седмица американският производител на автомобили „Форд“ заяви, че ще затвори два завода за сглобяване в Русия, след като реши да спре да прави пътнически автомобили там поради лоши продажби на автомобили, припомня „Франс прес“.

Източник/ци: http://onovini.eu/20

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!