Mercedes откри завод в Русия, вместо при любимеца на цяла Европа – Бойко, напук на всякакви санкции и „европейски правила“. Ще ги съди ли Плевнелиев и тях за милиарди?

cc

Руският президент Владимир Путин и германският министър на икономиката Петер Алтмайер откриха в сряда първия завод на Mercedes-Benz в Русия. Германският Daimler започна изграждането на завод на Mercedes-Benz в индустриален парк на около 50 км северозападно от Москва през 2017 г., като инвестира повече от 250 млн. евро във фабриката. В нея ще се произвеждат седани и джипове.

Гигантът планира да произвежда 25 000 автомобила годишно и да наеме около 1000 души. „Мерцедесът със сигурност ще бъде популярен сред руските потребители“, каза Путин на официалната церемония.

Алтмайер при третото си посещение в Русия, откакто стана министър на икономиката миналата година, заяви, че фабриката е „доказателство, че Русия и Германия могат да развият сътрудничеството си“.

„Разбира се, трябва да решим нашите политически проблеми, трябва да сме сигурни, че конфликтите ще свършат. Но в същото време трябва да развием икономически отношения“, посочи още германският икономически министър. Германско-руската търговия възлезе на 61.9 млрд. евро през 2018 г., според министерството на икономиката на Берлин. Германия е основен вносител на руски природен газ.

Миналата седмица американският производител на автомобили „Форд“ заяви, че ще затвори два завода за сглобяване в Русия, след като реши да спре да прави пътнически автомобили там поради лоши продажби на автомобили, припомня „Франс прес“.

Източник/ци: http://onovini.eu/20

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...