Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Инвеститорите бягат от България, а не идват – „на крива ракета и космоса и пречи”

Инвеститорите бягат от България, а не идват.
Изведнъж, след като загубихме „състезанието” за завода на Фолксваген, управляващите решиха, че второто място е голям успех и едва ли не трябва да се радваме. За какво? Че немците избраха Турция пред България? Оправданията на Буда и обслужващият го персонал и дръжки на микрофони, че турците играли некоректно и предлагали помощи и бонуси, които ние не можем, като членове на ЕС са жалки и нелепи. Има една приказка – „на крива ракета и космоса и пречи”.

Изведнъж членството ни в ЕС стана недостатък и причина да загубим. Докато лапаха милиардите от ЕС, Борисов и компания не се оплакваха. Проблема обаче, истинският проблем наистина е в ракетата. Дизеловата, с която нашата прокуратура лети до луната.

При подобна сделка има множество фактори, които влияят на решението къде да се изгради завода. Това е огромна и дългосрочна инвестиция. Икономическите условия, инфраструктурата, кадровото обезпечаване и държавната помощ са изключително важни. Най-важна е обаче сигурността на инвестицията.

България, като член на ЕС би трябвало да може да гарантира това. Да гарантира, че в страната има върховенство на закона, сигурност за бизнеса, административен капацитет и климат, който не се определя от корупция и задкулисни схеми.
Турция е управлявана от параноичен диктатор, който напълни затворите и арестите със свои опоненти, общественици и журналисти, но бизнеса работи и държавата не посяга на частни компании. Ердоган е алчен за власт, но не е глупав. И си няма Пеевски, което е огромен плюс за турците.
Какво предлага България – най-бедната и корумпирана страна в ЕС?
И у нас арестуват журналисти, и у нас има репресии над недоволните и непримиримите. Показни арести и институции-бухалки. Територия, в която властва мафията и беззаконие. Предлагаме площадката на Кремиковци, която сама по себе си е символ на грабеж и корупция и на всеки инвеститор са достатъчни само няколко минути, за да разбере къде отива.

Случващото се с ЕМКО и Дунарит и случилото се с КТБ, сагата с продажбата на ЧЕЗ и още десетки подобни примери са спирачка за всеки инвеститор, решил на вкара пари в България. Рекета, корупция и кражбата на бизнеси са визитната картичка на управлението на Борисов. Разложена и зависима съдебна система, подчинена на мафията прокуратура, калинкизирана администрация, банки – гнили ябълки и политици – мутри, това предлага България.

Няма нормален инвеститор, който да рискува парите си в страна, в която бъдещият главен прокурор не уважава разделението на властите, премиер е бивша треторазядна мутра, министър на отбраната е ченге от ДС, министър на вътрешните работи е бивш шофьор на мутра, а министърът на правосъдието джурка обърнати файлове.

Немците предпочетоха диктатора Ердоган пред диктатора Борисов. Управляват ни най-долнопробни крадци и престъпници. СРАМ за нас, че позволихме това да се случи. Единственият начин да станем нормална страна е, като изринем това блато и си подредим държавата без мутри, ченгета, мафиоти и комуняги. БОЕЦ водим тази битка.

НА 24.10. – денят на избора на Гешев – ВСИЧКИ ПРЕД ВСС! СТОП ГЕШЕВ! И продължаваме.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!