Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мъж от Смолян за втори път намери и върна чанта с голяма сума пари

Мъж от Смолян за втори път намери и върна чанта с голяма сума пари

30-годишен мъж от Смолян, израснал в детски дом, намери и върна чанта с голяма сума пари и документи, и то за втори път, съобщи БТВ.

Илия Савов намира чантата в близост до Пощата в центъра на Смолян. В нея има портмоне с над 7 хиляди лева, пари от продажбата на семеен автомобил. Собственичката на загубените вещи бе открита много бързо чрез медиите.

"Аз съжалявам, наистина, тази женичка, като погледнах тази голяма сума пари. Даже и вътре като погледнах, има детско портмоненце", казва Илия. 

„Надявам се да има много хора като него, достойна е постъпката, абсолютно! Много благодаря на момчето”, споделя Таня, собственикът на загубената чанта.

Това е поредното добро дело на Илия. Миналата година той намери загубено портмоне с 1000 лева, което върна на възрастна жена.

"Аз съм израснал в Детски дом, кръгъл сирак съм, научен съм на честност. И преди ми казваха, много ми казваха: "Лийка, защо, защо върна портмонето?", викам "Бе как така защо, бе хора?"

Илия живее в общинско жилище. Зимата работи на Пампорово, а през лятото – на морето. Единствената му мечта е да има собствен дом и семейство.

А наградата, която получи от жената, Илия ще дари за операцията на млад мъж от Смолян, за когото се провежда благотворително автомобилно състезание.

Източник/ци: https://lupa.bg/ne

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!