Мъж от Смолян за втори път намери и върна чанта с голяма сума пари

Мъж от Смолян за втори път намери и върна чанта с голяма сума пари

30-годишен мъж от Смолян, израснал в детски дом, намери и върна чанта с голяма сума пари и документи, и то за втори път, съобщи БТВ.

Илия Савов намира чантата в близост до Пощата в центъра на Смолян. В нея има портмоне с над 7 хиляди лева, пари от продажбата на семеен автомобил. Собственичката на загубените вещи бе открита много бързо чрез медиите.

"Аз съжалявам, наистина, тази женичка, като погледнах тази голяма сума пари. Даже и вътре като погледнах, има детско портмоненце", казва Илия. 

„Надявам се да има много хора като него, достойна е постъпката, абсолютно! Много благодаря на момчето”, споделя Таня, собственикът на загубената чанта.

Това е поредното добро дело на Илия. Миналата година той намери загубено портмоне с 1000 лева, което върна на възрастна жена.

"Аз съм израснал в Детски дом, кръгъл сирак съм, научен съм на честност. И преди ми казваха, много ми казваха: "Лийка, защо, защо върна портмонето?", викам "Бе как така защо, бе хора?"

Илия живее в общинско жилище. Зимата работи на Пампорово, а през лятото – на морето. Единствената му мечта е да има собствен дом и семейство.

А наградата, която получи от жената, Илия ще дари за операцията на млад мъж от Смолян, за когото се провежда благотворително автомобилно състезание.

Източник/ци: https://lupa.bg/ne

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...