Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев: Доган-Пеевски е токсичен модел, до каквото се докоснат то загива

.
Илиян Василев

Моделът Пеевски-Борисов-Цацаров реализира своята ”ефективност” като затриха Булгартабак - структуро определящо предприятие. Продадоха марките, освободиха работниците. Не вярвате - вижте каква е съдбата на Булгартабак - тези факти никой не може да промени.

Не само че го затриха, но попречиха на предприятието да се развива като спряха нормалната приватизация. След това го продадоха на себе си, блокираха приватизационния контрол и избиха цената като продадоха марките.

Продадоха българския национален интерес заради сделки с Кремъл и ВТБ. И сега имат нахалството да се хвалят с постижения.!? Доган е задкулисния "гений".

Да уточним - въпреки глобалната антитабак кампания, тютюнопроизводството върви и цигарите се продават. Табачните компании разнообразиха портфейла от дейности и останаха "на вода". Булгартабак също можеше да остане в бизнеса, като разнообрази дейността си, като съхрани работните места. както и тютюнопроизводството. Затриха цял отрасъл заради корист и некадърност. Доган-Пеевски е токсичен модел, до каквото се докоснат то загива.

Тези редове са за гласуващите на местните избори в градовете в които затвориха тютюневите фабрики - Благоевград, София, Пловдив, Стара Загора и в районите, които бяха лишени от тютюнопроизводство.

Направиха всичко възможно за да загубят пазарите в Близкия изток, включително и заради контрабандата и за да угодят на Москва. Включиха се в дежурни схеми за дискредитация, за износа ни на тютюнови изделия.

Същата схема сега, отново през Пеевски и икономическия министър се изпробва и за да дискредитират износа ни на оръжие и да затворят точно като Булгаратабак и ключовите ни оръжейни предприятия. Защото ВТБ ги е хванала в капан и не могат да се измъкнат. Но тъй като вършат престъпление след престъпление, им трябва Гешев като прокурор за да им гарантира ненаказуемост.

Вие защо мислите че Борисов е в ОАЕ - колко пъти ходи до Залива? Да сте чули да сме направили някакъв бизнес там?! Някаква полза да имаме?

Там "елитът" си държи парите и Кремъл знае всичко и ги изнудва. Сега отиват да търсят къде да паркират новите приходи и да се върнат като инвеститори или кредитодатели. Няма лошо, но поне да го правят без да грабят народа и другите нормални компании.

Не вярвате - питайте освободените хора от заводите на Булгартабак. Това е моделът Пеевски, който стана възможен при управлението на Борисов.

Илиян Василев, Фейсбук

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!