Безлов: Имотните измами с възрастни хора достигат 4000 годишно! Драматичен спад в броя на полицаите на глава на (ГЕРБ избирателите?)

.
Тихомир Безлов

В случая с Малашевци става дума за ромска група, която се е занимавала с имотни измами, които са насочени към хора с психични и когнитивни проблеми. Той посочи, че в действителност има и по-мащабни имотни престъпления. Годишно има около 3500-4000 престъпления срещу възрастни хора. Това заяви Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

За съжаление нищо радикално не се е предприело през последните 30 години. Има драматичен спад в броя на полицаите на глава на населението. В момента сме сред последните места по брой полицаи на глава на населението, посочи той.

Той разкри и схемата, по която се случват измамите. Търсят се лица чрез болногледачи, общински служители, по гробищата дори. Правят се справки по общините, извършва се документалната подготовка и се прехвърлят на хора, които са "бушони", след което се продават. И ако не се появят роднини, имотът се препродава. Безлов даде за пример случай, за когото стана дума в последното предаване "Чесно казано с Люба Кулезич", в който двама души губят семейната си къща по този начин.

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни