Надеждата умира последна! Мат'рялът кълве на каквото му подхвърлят? Адв. Елена Гунчева: Електоратът кълве на

предизборните обещания

.
Елена Гунчева

Като са се юрнали отбор юнаци с мерак да ни управляват, та земята се затресе. 36 288 броя убедени в себе си, че са единствени, неповторими и стават за политици. Количеството е впечатляващо. Качеството – потресаващо!

На Главната в Пловдив проснали едни шатри, едни девойки и младежи ни пробутват шарени хартийки и балончета и ни казват да гласуваме за техния кандидат. Но ако ги попиташ защо, те гледат оцъклено и общо взето отговарят, че той би най-добрият. Защо – също загадка….По-читавата част от населението отдалече ги заобикаля, а зевзеците се забавляват.

Самите кандидати са още по-впечатляващи. Оставям настрани съвсем малкото читави от тях и се съсредоточвам върху мнозинството. Често това са хора, които вече са участвали в местната власт. И вместо да кажат какво точно са направили за хората, им обещават, обещават, обещават. А електоратът се лъже от хубавите думички и вече си представя как точно тези ще го оправят хубаво. Например на днешния дебат на четирима от всичките 16 кандидати за Пловдив, никой не пита например Димитров защо досега не е бил сред хората и не е спрял заповеди или решения на Тотев. Омерта! Никой не попита защо досега не е бил сред хората, а сега са прави на народен и се разхожда сред тях. Никой не пита другите двама какво точно са направили като общински съветници, че някак си ни убягва. Нито пък русата вечна кандидатка с какво точно се издържа, след като никой не я е виждал в съда. Или например защо се прави на опозиция и алтернатива, след като винаги гласува за предложенията на ГЕРБ.

В цялата страна е същото. Хора, които познаваме като видни ръбове, се напъват да блеснат и да ни убедят колко много точно те ни трябват. А народът ги гледа замечтано и поне половината си представят как хващат една лопата и ги почват! И затова вероятно за пореден път изборите ще се определят от малоумните. Защото другите са отвратени изцяло от менюто. Късметлии са тези, които имат шанса да гласуват и за някой местен и свестен, който е решил да наруши личният си комфорт и сигурност и да влезе в тинята, наречена политика. Но рискът е голям, защото всеки извън статуквото ще бъде смелен от системата. Поне ще се опитат. И може да го разкарват като мечка с пранги на краката. Или пък да му откажат спирачките…Диктатурата се самосъхранява!

Айде, народе, кълви на обещанията…никой не може да свърши и наполовина, колкото могат те да ви обещаят. И на 27 задължително отивайте да гласувате. Все ще има някой свестен за общински съветник да гласувате преференциално. Или пък да пратите поздрав за майките им.

Елена Гунчева

Източник/ци: https://frognews.bg/mes

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...