Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Инспектор от ДАИ купил 12 апартамента от СТАБИЛНОСТ и подкупи

376a53c9f7b44dea8b3cad2d74e8434a

Трима инспектори от  ДАИ  –  Пловдив са задържани за 72 часа, срещу тях са повдигнати обвинения за получаване на подкупи чрез изнудвания на 3 транспортни фирми.

Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Румен Попов. 

По думите му единият от служителите на Автомобилната администрация имал 12 недвижими имота – повечето, от които в новостроящи се кооперации. Някои били на името на баща му. В ролята на брокер била съпругата му, без да има право на такава дейност.

Разследващите са установили, че едно от трите рекетирани дружества е собственост на холандски гражданин. Тази фирма е оперирала с 300 камиона. От нея един от инспекторите прибрал 10 000 лева. 

Другите две транспортни компании също са дали пари на инспекторите, за да си спестят актове. Установено е, че едно от дружествата е броило 1000 лева на тримата инспектори, които си ги разделили, а третата фирма – 300 лева. 

„Това е бизнес мазохизъм от страна на трите компании. Предпочели са да бъдат изнудвани и да плащат“, посочи окръжният прокурор. Той поясни, че временно изпълняващият длъжността шеф на ДАИ – Пловдив Анна Генова е освободена от ареста, тъй като не са събрани доказателства тримата корумпирани инспектори да са се отчитали на нея, както самите те твърдели. 

Наблюдаващият прокурор Георги Гешев добави, че схемата за изнудване е действала поне от 2 години по отношение на десетки дружества, но единствено трите компании съдействат на разследващите. 

Дунав мост

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!