Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп търси алтернатива на комунистическата CNN (Communist News Network): "Свободна Европа" и „Гласът на Америка“ не се справят. Ще направим нова медия

CNN (Communist News Network)

Снимка: АП

Радиостанциите „Гласът на Америка" и "Свободна Европа“, финансирани от държавния бюджет на САЩ, не се справят с работата си, така че американските власти обмислят да създадат нов медиен канал за излъчване в чужбина, който да се превърне в алтернатива на CNN (Communist News Network), която е настроена критично към стопанина на Белия дом. Това обяви в четвъртък американският президент Доналд Тръмп пред свои привърженици във Флорида, съобщава ТАСС.

"Знаете ли какво наистина е лошо за нашата страна? В моите пътувания в чужбина се срещам с [чуждестранни] лидери и те питат:" Защо толкова мразят вашата страна?", подчерта Доналд Тръмп, говорейки за CNN.

"Извън пределите на Съединетите щати CNN има по-голямо значение, отколкото вътре в страната. Голяма част от това, което виждате тук, се излъчва по целия свят. Имаме "Свободна Европа" и "Гласът на Америка". Създадохме ги, за да укрепим нашата страна, но [сега] те не работят по най-добрия начин", каза президентът на САЩ. 

Той подчерта, че CNN се слуша в чужбина. "Това е ужасно за нашата страна. Ще трябва да стартираме собствена телевизионна мрежа и да излъчваме истински новини по нея, защото те [CNN] са наистина вредни за страната ни", заяви ръководителят на Белия дом. 

"Ние наистина обмисляме това... ще вземем наистина талантливи хора, ще имаме истински, а не лъжлив глас в чужбина", подчерта президентът, който още през миналия ноември сподели идеята си за създаване на глобална телевизионна мрежа, алтернатива на CNN.  

"Гласът на Америка" и "Свободна Европа" се ръководят от правителствената агенция на САЩ за глобалните средства за масова информация, която до 2018 г. се наричаше Съвет за излъчване, отбелязва ТАСС. И двете радиостанции работят на английски и на чужди езици, включително руски. По закон не им е позволено да излъчват в Съединените щати, въпреки че публикациите на сайта им са публично достояние.  

Доналд Тръмп многократно е заявявал, че повечето американски медии са изключително пристрастни към него и неговата администрация, публикувайки невярна или фиктивна информация. Той нарече вестник "Ню Йорк Таймс", както и CNN, NBC, CBS и ABC, „врагове на американския народ“. Ръководителят на Белия дом е споделял също, че, ставайки политик, е осъзнал „колко ужасна, жестока, зла и измамна може да бъде пресата“.

Източник/ци: http://glasove.com/c

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!