Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин за Грета Тунберг: Който използва деца в служба на личен интерес, трябва да бъде съден

Снимки: БГНЕС

Може да ви разочаровам, но не споделям всеобщото вълнение от речта й, отбелязва той

„Никой не е обяснил на Грета, че хората в Африка и в някои азиатски страни искат да имат същия жизнен стандарт, както в Швеция. Възрастните трябва да направят всичко възможно, да не въвличат децата в такива екстремни ситуации”, каза руският президент

Руският президент Владимир Путин заяви в сряда, че не споделя всеобщото вълнение от речта на 16-годишната екоактивистка Грета Тунберг пред ООН миналия месец, предаде агенция Ройтерс (Reuters), цитира Vesti.bg

Шведката развълнува срещата на върха в Ню Йорк, когато осъди световните лидери, че не успяват да се справят с климатичните промени, изразявайки възмущението на много нейни връстници с въпроса: „Как смеете?”.

Путин, председателстващ сесия на енергиен форум в Москва, заяви: „Може да ви разочаровам, но не споделям всеобщото вълнение от речта на Грета Тунберг”.

„Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложен и различен и …хората в Африка и в някои азиатски страни искат да имат същия жизнен стандарт, както в Швеция”, каза руският държавен глава.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп откровено се подигра на Грета Тунберг, а канадският депутат Максим Берние я нарече алармистка и психически нестабилна. Самата Тунберг пък отвърна, че подигравките показват, че посланието ѝ е станало „твърде силно, за да се справят с него”.

Владимир Путин е категоричен, че трябва да се подкрепят младите хора, които обърнаха внимание на екологичните проблеми, но отбеляза:

„Когато някой използва деца и тийнейджъри в служба на личен интерес, той заслужава да бъде осъден”.

„Сигурен съм, че Грета е мило и много искрено момиче. Но възрастните трябва да направят всичко възможно, да не въвличат децата в такива екстремни ситуации”.

Путин за Грета Тунберг: Може да ви разочаровам, но не споделям всеобщото вълнение от речта й

Източник/ци: http://epicenter.bg/arti

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!