Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Комунистическа "Свобода" на словото по ЕСССР-ски? В Министерския съвет махнаха микрофоните за журналисти, за да не питат

урсула156708481215235

Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР

Не забравяйте откъде идва комунизмът и Кой плати и го вкара в Русия. Същите искат да го наложат и на цял свят

Как призракът на комунизма управлява нашия свят

С демонтирани микрофони за журналистите премина пресконференцията на премиера Бойко Борисов и новия председател на Европейската комисия Урсула ван дер Лайен. Няма да има въпроси, за да не я поставяме в неудобно положение да отговаря за нещо, което все още не е решено окончателно, отсече министър-председателят Борисов и обясни това като любезност.
Част от журналистите обаче го приеха като неуважение към тях.

ms_tel

А във фейсбук смели българи задават въпрос на Урсула фон дел Лайен – на кое място би ни класирала по свобода на медиите, щом нито един журналист няма право да зададе нито един въпрос на т.нар. „пресконференция“. Ясно е, че вървим смело към последното място. Съвсем скоро просто няма да канят нито една медия в МС, просто ще им изпращат публикациите по мейла, пишат още там.

Гаврата с медиите  като че ли стана навик на управляващите. Тези дни ГЕРБ проведе „пресконференция“ без преса – в залата за брифинги в партийната централа бяха подредени камери и микрофони, но без журналисти. 

<a href=Как призракът на комунизма управлява нашия свят">

Предговор

Въведение

Първа глава: Стратегиите на дявола за унищожаване на човечеството

Втора глава: Европейски наченки на комунизма

Трета главa: Масови убийства в Изтока

Четвърта глава: Износ на революция

Пета глава: Проникване в Запада (част 1)

Audiobook: How the Specter of Communism Is Ruling Our World

А ето и позицията на пресцентъра на МС: 

Във връзка с медийни публикации относно начина на провеждане на съвместните изявления на министър-председателя Бойко Борисов и новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Министерския съвет, които се състояха вчера, бихме искали да направим следните уточнения, съобщиха от Правителствената информационна служба:

В изпратената до медиите предварителна информация, с която те бяха уведомени за предстоящата визита на новоизбрания председател на ЕК, беше съобщено, че преди срещата премиерът Борисов и Урсула фон дер Лайен ще направят кратки изявления за медиите.

Форматът на изявленията е съгласуван между екипите на премиера и на новоизбрания председател на ЕК, като българската страна се съобрази изцяло с предложението на своите гости – преди началото на срещата в Министерския съвет да се проведат изявленията, без въпроси от медиите.

При провеждането на брифинги и пресконференции микрофоните в Гранитна зала за представителите на медиите са налични. Когато обаче се предвиждат само изявления и официалните лица настояват изрично да няма въпроси, микрофоните се демонтират, защото не могат да бъдат изключени заради смущения в останалата част на озвучителната система. 

Фрог нюз, Епицентър

Източник/ци: http://onovini.eu/20

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!