Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ясла отказва да приеме 2-годишно дете. Било много грозно и щяло да плаши останалите…

кид1

Майка на двегодишно момиченце разбира, че детето ѝ не може да започне детска градина поради увреждане.

На родителите на София Захарова е казано, че деформираният череп на дъщеря им ще изплаши другите деца. От яслата обяснили, че детето първо трябва да се подложи на операция, преди отново да кандидатстват за забавачката.

Операцията обаче се е забавила, като експертите предупреждават, че има опасност за развитието на момиченцето, ако няма контакт с други деца в социално отношение.

Говорейки за случая, образователният психолог Екатерина Белан каза пред местните медии: „Колкото по-рано започне да общува и с други деца, толкова по-лесно ще ѝ бъде да се справи с условията, в които живее и расте. Колкото повече общува, толкова по-лесно ще може да приеме себе си такава, каквато е.“

Позицията на детската градина, е че деформираният череп и пръсти на ръцете и краката на детето, които са слети заедно, може да изплаши другите деца и че ще трябва да се подложи на операция, преди да променят решението си.

Светлана и съпругът ѝ Расул Гизатулина – таткото на София – живеят с родителите си в село в Южна Русия, нямат вода и газ, с които да готвят и мият.

Местната благотворителна организация „Дъга на добротата“ е поела случая, но училището все още отказа да отстъпи.

Прокуратурата е започнала разследване кой е взел решението, както защо лекарите все още не са извършили необходимата операция.

Главата на държавата заяви, че правителствените служители са посетили семейството с надеждата да им намерят апартамент, за да не прекарат зимата в студената им къща.

Той каза: „Разбирам, че ако не беше намесата на благотворителната фондация, нямаше да има срещи по този въпрос. Вече е ясно, че правата на детето и родителите са нарушени и сега ще има разследване.“ 

Превод: Glas.bg

Източник/ци: http://onovini.eu/201

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!