Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Александър Маринов: ГЕРБ са амортизирани, много голяма част от хората искат нов кмет на София

Ако ГЕРБ загубят битката за София, това ще бъде краят на края - началото на края вече е започнало, коментира той

В момента не виждам какво може да донесе СДС на ГЕРБ, заяви пред БНР политологът проф. Александър Маринов по повод сключения вчера съюз между двете формации за местните избори.

В предаването „12+4“ на програма „Хоризонт“ той допусна, че ГЕРБ искат да преодолеят впечатлението за изолация, защото наистина те нямат реални партньори, още повече в техния идеологически сектор.

„Партньорството за консумиране на властта вече е нещо друго… Приносът на СДС е толкова малък, че не може да бъде регистриран с научни инструменти,“ коментира той.

„БСП няма да издигне самостоятелен кмет, те отиват към вариант, който им дава по-големи шансове за спечелване. За съжаление в момента БСП нямат такъв кандидат, който е достатъчно силен, за да може да спечели“, смята политологът.

„Според мен ситуацията е много по-сложна, отколкото изглежда. Защо смятаме, че непременно балотажът ще бъде между Манолова и Фандъкова? Десницата има сериозна електорална сила в София, ако се мобилизира, ако успее да покаже политическия потенциал на своя кандидат (арх. Игнатов – бел.ред.), който е интелигентен човек и си разбира от работата. Не бива да отписваме десницата, нищо че изглежда по-слаба последните години“, допълни той.

И посочи, че нищо не е предрешено в София. „ГЕРБ са изключително амортизирани и една много голяма част от хората желаят на всяка цена да ги няма, да се махнат, а кой ще дойде, вече не мислят. И това показват последните изследвания. Вече 60% искат нов кмет на София“.

Според него т.нар. "градска десница" не е някакво елитно бутиково политическо начинание – тя трябва да може да стигне до хората, а не може поради различни причини.

Ако ГЕРБ изгубят битката за София, това ще бъде краят на края – началото на края е започнало, категоричен е проф. Маринов: „Всяко нещо си има край на този свят, вместо да се опитва да твърдят, че са политически безсмъртни, ГЕРБ би трябвало да мислят за други неща."

Източник/ци: http://epicenter.bg/article

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!