Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Промениха ли се наследниците на убийците, които погубиха Сашо Сладура в "Слънчев ден"?

Александър Николов със семейството си

Александър Николов със семейството си

Александър Йорданов, Фейсбук

На днешния ден в концлагера "Слънчев ден" комунисти убиват известният столичен джазов музикант Александър Николов (Сашо Сладура). Той е бил оркестрант в Царския симфоничен оркестър, завършил е италианско училище и френски колеж в Пловдив, а след държавния преврат на 9-ти септември 1944, когато терорът става масов, е солист в ресторант "България". Обичал е да разказва вицове, нещо характерно за артистичните личности, но което за тъпите комунисти бе равносилно на "заговор срещу социалистическия строй". Любопитно е дали наследниците им са се променили в това отношение.

Спорно е за кой точно виц Сашо Сладура попада в концлагера „Слънчев ден”. Знае се самоq че това става със заповед на Мирчо Спасов, дясната ръка на Тодор Живков, на 15 септември 1961 г. И само единадесет дни по-късно, на 26 септември 1961 г. Сашо е убит по зверски начин. Дали виц е "виновен" за убийството му? Има различни версии. Според една от тях причината Сашо Сладура да попадне в концлагерния ад е следният „милиционерски” виц:

„Двама милиционера си говорят: – Абе ти чу ли новината? Каква бе? – Ами братушките са кацнали на Луната бе! – Ама как така, всичките ли?!“ Но по-вероятна причина е вицът за Тодор Живков. В него става дума затова, че правешкия главанак си е купил плат за костюм, но неговия шивач в София му казал, че платът ще стигне само за сако. Взел тогава под мишка плата Живков и решил да пробва да му ушие костюм друг шивач, в друга столица. И тръгнал от столица на столица. Отказали му в Прага, отказали му и в Париж. А се случвало и нещо странно. Колкото повече столици Живков обикалял, толкова повече платът намалявал. Решил тогава главният бекапеец на родината да разбере каква е истината за този плат в САЩ. По принцип всеки комунист търси истината в САЩ. Той хули САЩ, но умира да чуе мнението на САЩ. Този урок отлично е научил от комунистите днешният ни президент.

Та стига Живков до САЩ, но шивачът в Ню Йорк му казал, че платът няма да стигне и за къси панталонки. Тогава бавно загряващият комунистически реотан попитал: що за магия е това, та платът става все по-малък. Американският шивач му отговорил: „Г-н Живков, не се ли досещате, колкото повече отивате на Запад толкова по-малък ставате”.

Виц като виц. Пред Запада комунистите са смалени до непотребност. Тяхната "сила" е да се перчат тук, у нас. Тук се правят те на важни, тук са убивали невинни хора, тук и днес крадат и грабят. Отидат ли на Запад - буболечки същи. Поклон пред светлата памет на Александър Николов! Един даровит софийски музикант убит от предците на тези, които днес се канят да управляват София.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!