Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов коментира пост на Томислав Дончев във Фейсбук: За година са открити заводи за над 1 милиард! В Ловеч отварят 100 работни места (Това е вселенски успех. Това означава, че цялата област Ловеч ще работи в завода. Само толкова са останали.*)

Нов производствен център за автомобилни компоненти създава над 100 работни места в област Ловеч, подчертава премиерът

"В България само за последната година са открити заводи за над 1 млрд. лв!"

С тези думи започва публикацията на премиера Бойко Борисов във Фейсбук, с която той коментира пост на своя заместник в правителството Томислав Дончев. 
По-рано през деня Дончев преряза лентата на нов завод за автомобилни компоненти край ловешкото село Баховица.

Борисов публикува и снимки от събитието. 

"Нов производствен център за автомобилни компоненти създава над 100 работни места в област Ловеч. Според планът на германските инвеститори броя на работещите там трябва да достигне около 1000 в рамките на 2 следващите години. Българското правителството полага усилия за създаване на бизнес среда, която да осигурява нови работни места и цени всеки един инвеститор", продължава публикацията на Борисов в социалната мрежа. 

Томислав Дончев също коментира събитието във фейсбук. 

"В "Баховица индустриален парк“ беше официално открит производственият център за автомобилни компоненти на ВОСС Аутомoтив България. Присъствието и дейността на компанията в България са от стратегическо значение както за развитието на бизнес отношенията между България и Германия, така и за развитието на региона. Към момента инвестицията възлиза на 15 млн. евро, открити са над 100 работни места, а до края на 2021г. се очаква те да достигнат 1000. Иновациите и стремежът към най-високо качество на продукцията са основна мисия за VOSS Automotive. Ето защо изборът за инвестиция в България е огромно признание, но и голяма отговорност. Вярвам, че с общи усилия ще оправдаем очакванията!", написа вицепремиерът в социалната мрежа.

* pert

Това е вселенски успех . Това означава, че цялата област Ловеч ще работи в завода. Само толкова са останали.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!