Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Докато Бойко къртеше Корея с неизвестни истини Ердоган го изкърти с Фолксваген

Карикатурата е на Чавдар Николов

За Бойко – бутафорен 9 дан.
За Турция – Фолксваген.
За България – радостта от успеха на Бойко…

https://www.informiran.net/

Премиерът на Корея: България е първата ми любов! Борисов: Първата любов ръжда не хваща!

 “България ми е много специална. Това беше първата държава, която посетих като министър-председател. В този ред на мисли България  ми е първата любов.”

Това заяви премиерът на Южна Корея Ли Нак-йон по време на официалния обяд, който даде в чест на министър-председателя на България и водената от него правителствена делегация. 

Борисов отговори в същия закачлив тон: “В България казват, че първата любов ражда не хваща. Нека развиваме отношенията си и сте винаги добре дошли при първата си любов!” 

В началото на тоста Южнокорейският премиер разказа още една емоционална история. По време на Корейската война 500 деца от Северна Корея са пристигнали в България, много сираци са бягали от ужасите на войната и България ги е приютила. Те били настанени в различни български училища, където са продължили своето обуучение. Една  от учителките, които е обучавала тези деца, е била майката на Бойко Борисов. “Да приветстваме майката на премиера на България”, каза Ли Нак-йон, давайки тон на обяда в правителствената резиденция в Сеул. 

Преди това двамата държавници проведоха разговор, след което дадоха изявления за медиите. 

Ли Нак-йон приветства решението на България да даде статут на стратегически инвеститор на Южна Корея, което ще улесни дейността на южнокорейските компании у нас.

Двамата държавници са се съгласили, че е възможно да бъде изграден завод за производство на батерии за електромобили, обединили са се около проектите за изграждане  на възобновяеми източници и производство на слънчева енергия.

Борисов изтъкна, че в Корея са следили внимателно преговорите с “Фолксваген“и подчерта, че след тези срещи на високо равнище има сближаване на подходите и препоръча правителството на Южна Корея да толерира повече частния бизнес да инвестира у нас.

Вчера Борисов посети Центъра за научно-изследователска и развойна дейност за нови автомобили на “Хюндай” в град Хуансон, който е на около 50 км. от Сеул. 

България е дала своите предложения за облекчения, които може да предложи на автомобилния гигант, ако реши да инвестира в нов автомобилен завод в България. Предложението е внесено в Борда на директорите на “Хюндай”, каза Борисов пред Епицентър.бг и подчерта - сега трябва да изчакаме, без много да се говори.

Вчера той заяви, че продължават преговорите и с “Фолксваген”.

По същото време обаче излезе информация в германския “Франкфурт Алгемаре Цайтунг”, че решението на германците в полза на Турция вече е взето, може да влезе в сила всеки момент и до седмица може да се подпишат даже и договорите. Оставало да се уточнят някои подробности, които бяха предмет на разговори между шефа на концерна Херберт Дийс и турският президент Ердоган. “Намираме се на финалната права, сега само трябва да изгладим договора”, пише ФАЦ 

Така сега за България остава възможността сега да се пребори и за голямата инвестиция от Южна Корея.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Borisov/193682/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!