Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Десислава Иванчева пред Фрог: Заплашиха хората ни да се откажат от нас

.
Десислава Иванчва и Биляна Петрова

Заплашваха хората ни да се откажат от нас. Прецакването е само в София. Обжалвам решението за отказ от регистрация до края на деня. Подготвяме жалбата срещу решението да ни бъде отказана регистрация за участие в местните избори.

Това каза за Фрог Нюз кандидатът за кмет на София Десислава Иванчева. Столичната общинска избирателна комисия отказа днес регистрацията й на  местните избори на 27 октомври. Решението е от 24 септември, публикувано на 25 септември, а подлежи на оспорване в тридневен срок. В никакъв случай не съм целяла да получа отказ, защото ме е било страх да се явя на тези избори, както се твърди, зяви още Иванчева. 

Много от хората, които бяха поканени да ни подкрепят, обикновени граждани, които участват в протестите, бяха заплашвани да се откажат от нас. Оказа се, че дори пред детската градина са разговаряли с една жена, която също е имала намерение да се включи в инициативния комитет, малко преди да вземе детето си. Друг наш поддръжник само сподели, че е заплашван, в резултат на което закри всичките си профили в социални мрежи и прекъсна всякаква комуникация с нас. И други хора ни споделиха, че ги е страх публично да застанат зад нас. 

Не е вярно, че сме се явили след крайния срок. Наши представители са били преди 17 часа в избирателната комисия. Това може да се види и при регистрацията при охраната и от камерите.  Освен това са приети  документите ни без да абсолютно никакво указание, което означава, че никой от приелите документите не е регистрирал проблем. В противен случай щяхме да отстраним много бързо това. Оказва се, че всяка РИК си има собствена таблица – различна е в Сливен, друга е в Пловдив, трета е в Хасково. 

Нашите поддръжници във Варна, Пловдив, Хасково и Сливен са получили регистрации от месните ОИК,  приели са всички техни документите и те ще участват в изборите. 

Прецакването е само в София. ЦИК е едва предпоследна инстанция за обжалване, каза още Иванчева, която бе категорична, че няма да се откаже от решението си да участва в предизборната битка. 

Заедно с Биляна Петрова са поискали от съда да бъде променена мярката им. В момента те все още продължават да са под домашен арест. Искането им е,  за да могат да участват в политическата кампания в София и в другите градове. 

Кандидатурата на бившата кметица на столичния район "Младост" за кандидатира за кмет на София бе издигната от "Християндемократическа партия на България". Биляна Петрова се кандидатира за кмет на район „Младост“. Двете също така са кандидати и за листата на общински съветници в столицата.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!