Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изненада от Ню Йорк! Доналд Тръмп оказа голяма чест на Румен Радев. За Бойко – забрави, а идат избори? СНИМКИ

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстваха на прием, даден от президента на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп по случай 74-ата сесия на Общото събрание на ООН. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

ню1569417780

Радев показа уникална снимка от посещението си. Той публикува на страницата си във Фейсбук фотография от срещата си с американския си колега Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. На кадъра до Румен Радев е неговата съпруга Десислава Радева.

Държавният глава е на няколкодневна визита в САЩ, където взема участие в общия дебат на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. 

рт1569418548-2

Това не е първият път, в който Румен Радев се снима с американския президент.

По-рано Румен Радев направи изказване на политическия форум на високо равнище, посветен на изпълнението на Целите на устойчивото развитие. 

Според него устойчиво развитие може да бъде постигнато само чрез ефективен механизъм за глобална сигурност, насърчаващ диалога и многостранната дипломация, които в последно време са изложени на натиск.  Постоянното увеличаване на бюджетите за отбрана е индикатор за влошаваща се среда на сигурност и увеличаващо се недоверие, подчерта президентът в изказването си. 

 

Държавният глава разговаря и с президента на Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг. Тази година форумът събира в Ню Йорк световни лидери, които обсъждат начините за преодоляване на икономическата нестабилност в света. 

Президентът на България с кралица Максима на Холандия, специален представител на генералния секретар на ООН за програмата за финанси за развитие.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!