Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия: Не ни трябват самолетоносачи, щом имаме с какво евтино да ги потопим

Руският военен министър Сергей Шойгу даде програмно интервю като развитие на шегите на Путин с американските ПВО-системи Пейтриът, които позволиха разрушаването на рафинерия №1 на Саудитска Арабия преди седмица, след като бяха предпочетени от Рияд пред руския си аналог С-400, който купиха доста страни, сред които и НАТО-овска Турция. „Американците харчат луди пари за самолетоносачи, пилеят средствата на своите данъкоплатци за външни контрактори (б.р. като избягалия в Русия компютърен гений Сноудън, който разкри как службите им следят целия свят през социалните мрежи и смарт-устройствата, издаде книга точно преди седмица и за дни тя стана световен бестселър). Защо са й на Русия 5-10 самолетоносача, ние не целим някого да атакуваме, за да ни трябват. По-добре е, че имаме нови средства, с които да ги потопим. Това не е само много по-евтино, това е много по-ефективно”, цитира го РТ. Шойгу задава и политически теми: „Коя от страните, където САЩ отидоха да „носят демокрация” процъфтя? В Ирак, Афганистан, Сирия?

Или там забравиха за националния си суверенитет след американското включване”? Вторият най-рейтингов властник в Русия след Путин, който понякога бива задминаван само от външния министър Лавров, коментира още, че Русия е обвинявана за хибридни войни, но истинската в Афганистан е оставила държавата в руини, а сега САЩ се чудели как да се измъкнат от Венецуела, „където триумфът на демокрацията” не се бил състоял.

През седмицата излязоха снимки на американския човек Хуан Гуайдо с ред колумбийски наркотрафиканти, явно финансиращи неговото политическо движение. Признатият от България за президент на Венецуела свенливо коментира, че се бил снимал с много хора, "особено, като са на тълпи". Обаче въпросните фотоси са в зелен район с всеки отделно,, с джипове и препасани с оръжие главатари, от които трепери цяла Южна Америка. Не личат тълпи, а явно се е събирал избран клуб. Припомняме предишния скандал, когато САЩ се отрекоха от харченето на хуманитарна помощ за гладуваща Венецуела през Гуайдо, след като се оказа, че парите са използвани за скъпи хотели, лимузини и пазаруване по бутици в чужбина от най-близките му сътрудници.

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!