Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Комунисти искат да бутнат Тръмп, че разследва корупцията на вицето на Обама в Украйна

След като „възмутен” офицер от американските служби, който бил чул разговора на президента Тръмп с киевския му колега Зеленский пусна на вестниците в САЩ примамката, че от Белия дом искали новият лидер да им предаде данни за корупцията на вицето на Обама Джо Байдън и сина му в Украйна при Порошенко, подвалстните на Демократическата (Либерал-Комунистическа) партия основни медии започнаха да искат импийчмънт на държавния си глава.
Адвокатът на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани дори пред едно от основните оръдия – CNN, заяви, че той лично е говорил в Киев за предоставяне на такива данни, тъй като става въпрос за незаконни обвъзраности и използване на служебно положение за лично облагодетелстване с милиони долари. Още повече, фирмата, през която са минавали плащанията в Киев е била замесена в сериозни престъпления, а Байдън е наложил на Порошенко спиране на прокурорските действия срещу нея.

Голямата драма на статуквото е, че вицето на Обама е просто един и то засега не е предпочитаният от редовите демократи кандидат на партията им за президентските избори през 2020 г.  За това подсказа и коментар на Хилари Клинтън в медиите, че президентът „отново”, както тя подчертава използва чужда намеса.

Истината обаче е, че загубилият в Киев питомец на дамата и Байдън – олигарха и вече експрезидент Порошенко, подкрепи не само с пари, но и с политически речи бившата първа дама и държавен секретар в битката й с Тръмп през 2016 г. Сега, детрониран на изборите през пролетта, той има 11 обвинения и то все за тежки корупционни престъпления и дори собствената му партия не дръзна да го избере за шеф на фракцията си в парламента, а той е редови депутат. Зеленский обаче иска отмяна на депутатския имунитет по принцип, за да бъде даден на съд за кражбите и измамите си „шоколадовият крал” и близък приятел на българския премиер Борисов. Апропо, след една от многото им срещи през последните 12 месеца бг веригите бяха залети с десертите на Порошенко - Рошен, които обаче залежават, въпреки ниските си цени и поради това са в непрестанни промоции.

Източник/ци: https://19min.bg/news/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!