Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Бакалов: Метрото във Виена е по-евтино от софийското

Знаете ли че? - имаше такива рубрики навремето. - Ако си купиш годишна карта за метрото във Виена, реално излиза по-евтино от софийското.

Там единичен билет за метрото е 2,20 евро, а годишната карта е 365 евро. С намаление за различни групи е 224 евро (данните ми са до миналата година, мисля че няма промяна).

Тук билетът е 1,60 лв., а няма годишна карта, месечната е 42 лв. С намаление, песонализирана е 35 лв.

Във Виена годишната карта е била 440 евро, но са я намалили на 365 и 224, защото са изчислили приходите от повече продадени карти. Към 730 хил. годишни карти продават във Виена.

В София, вместо да надуват цените, да въведат евтини годишни карти. Сега има за целия градски транспорт по 600 лева, а с намаление 365 лева. В София обаче се продават малко над 20 хил. годишни карти, поради много по-високата цена за тукашния стандарт на живот и приходите (уж най-високите заплати).

Стандартите и разходи за поддръжка на метро във Виена и София не могат да се сравняват. Реално у нас цените са високи, направо скубят софиянци.

А Метрополитен е новото РВД - назначават партийни протежета с гигантски заплати.

Някой кандидат кмет вместо абракадабри да обясни икономиката на метрото. С парите на ЕС строят вече трета линия, на каква база са тия цени.

Иван Бакалов, Фейсбук


Източник/ци: https://frognews.bg/no

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!