Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Искате да сте кмет? Ето я рецептата!: Кметицата на Крумовград сравни Борисов с Хаджи Димитър. Той: Да я подкрепим тази кметица!

Влади, тук е България, не само на жълтите павета, обърна се премиерът към Горанов

Средна заплата от 2000 лв. до 3000 лв. ще се дава на човек в новия рудник „Ада тепе“, а по 200 човека ще бъдат на работа на една смяна, стана ясно при пристигането на премиера

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на рудник „Ада тепе“ в Крумовград. Преди самото мероприятие кметът на града Себихан Мехмед покани Борисов и другите на обща снимка и обясни, че премиерът е като Хаджи Димитър.  

Борисов инспектира пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград. Премиерът попита за джамия на пътя, за която стана ясно, че се възстановява. 

Според областния управител на Кърджали Никола Чанев от двете вероизповедания се възприема добре, че всички получават държавни заплати. 

"Преди заплатите на ходжите са били доста по-малки. С отпуснатите пари сега спокойно могат да живеят, а не да работят на няколко места", разкри Чанев. 

"Парите са отпуснати от българската държава, а не от турската", напомни Борисов, цитиран от Новини бг. 

“Районният мюфтия Бейхам Мехмед е изключително доволен, че за тях се грижи българската държава, а не чужда”, каза още областният управител на Кърджали. 

"В село Карамфил пътят е ремонтиран със средства от републиканския бюджет. Пътят беше в ужасно състояние. Един голям проблем беше решен”, коментира Чанев. 

Борисов припомни, че са отпуснати пари и за свлачище в района. 

"Влади, тук е България, не само на жълтите павета", обърна се премиерът към министъра на финансите Владислав Горанов. 

"Крумовград има и нова автогара", заяви Никола Чанев на влизане в града. 

“Виждам, че има паркчета, базари. Стадионът също добре е станал”, допълни Борисов и поздрави граждани.  

Много ми хареса, Цвете, Крумовград. Да вземем да подкрепим тази кметица, обърна се премиърт към председателя на Народното събрание.

"В крайна сметка когато има работа и развитие, няма етническо разделение и хората са усмихнати", коментира още Бойко Борисов. 

В Крумовград премиерът присъства на откриването на златната мина „Ада тепе“ на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД. Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас - върху тези два приоритета на правителството акцентира министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба. 

Пред служителите на компанията премиерът Борисов отбеляза доброто изпълнение на редица програми на правителството, които допринасят за по-добрия облик на населените места. 

„Може би като сте идвали – сте видели пътя от Кърджали до Момчилград и Крумовград. Някои от вас може да си спомнят свлачищата, просто нямаше път, беше отнесен на няколко места“, отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че в инфраструктурата в региона са вложени десетки милиони, за да дойдат милиарди инвестиции. 

Премиерът Борисов изтъкна значението на разкриването на повече работни места и осигуряването на добри възнаграждения. 

„Стотици български граждани – мюсюлмани и християни, работят тук. Догодина март месец 2700 лева ще е средната заплата, сега е 2100. Ще продължим в тази посока“, заяви още при откриването министър-председателят Бойко Борисов. 

Над 1 милиард лева са инвестициите на „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД в България. Компанията стартира дейността си преди 15 години в Челопеч, като над 860 млн. лв. са средствата, вложени в модернизация, подобряване на условията на работа, опазване на околната среда в града и района. В Крумовград инвестициите са 280 млн. лв. досега. Около 300 души работят в компанията в града. 

Около рудника е изградена изключително добра инфраструктура. 

На събитието освен премиерът и финансовият министър Владислав Горанов, бе и председателят на НС Цвета Караянчева и кметът на Крумовград Себихан Мехмед. Всички те бяха посрещнати с гайди в "Ада тепе". 

Премиерът коментира и статията на „Политик“, че искаме ресорс земеделие за Мария Габриел. "Искаме модерни ресори - киберсигурност, управление на IT технологии. Това сме го заявили в мое лице преди месец и половина в мое лице пред ЕК. За какво ти е ресор земеделие - там парите са разпределени ясно и точно за всички държави“, каза той и определи обратните твърдения като жълти новини. „Ясно и точно ви казвам - ресорът, който е сега, плюс разширение към него искаме, отсече премиерът", каза още премиерът и поясни, че Габриел ще разговаря във вторник Урсула фон дер Лайен. 

Борисов бе попитан и за процедурата за избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“, като сред кандидатите са „Росатом“ и фирма на Христо Ковачки и критиките на БСП по темата. "Толкова години Ковачки и БСП работиха заедно, години наред. Ако държавната китайска атомна компания е близка на Ковачки, ако "Росатом" е близка до него, те просто в отчаянието си не знаят какво говорят тези хора. Една година труд съм вложил, за да докарам едновременно французи, руснаци

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!