Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доналд Тръмп се подигра на Грета Тунберг. „Тя изглежда като много щастливо младо момиче, което

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се подигра на 16-годишната климатична активистка Грета Тунберг в Туитър, пише европейската редакция на Politico, цитирана от "Фокус".

Публикувайки фаталистично изявление, което шведската тийнейджърка направи по-рано в понеделник на специалната среща на Организацията на обединените нации по въпросите на изменението на климата, Тръмп написа: „Тя изглежда като много щастливо младо момиче, което го очаква светло и прекрасно бъдеще. Толкова е хубаво да се види!“

Тръмп за кратко присъства на срещата на върха за климатичните действия в Ню Йорк, но напусна след 14 минути. Президентът последователно изразява скептицизъм по отношение на представата за предизвикани от човека климатични промени, а администрацията му отказа да направи въпроса някакъв приоритет.

Тунберг е част от международно движение с чести прояви за привличане на вниманието на хората към борбата с климатичните промени, като, според Politico, печели големи симпатии сред младите.

Туитът на Тръмп съдържа цитат от изказването ѝ в ООН в понеделник: „Хората страдат, хората умират, цели екосистеми се сриват. Ние сме в началото на масово изчезване и всичко, за което можете да говорите, са парите и приказките за вечен икономически растеж“.

Тунберг не споменава Тръмп или други лидери по име в своите забележки, но се скара на световните лидери.

„Вие ни проваляте“, каза тя на събралите се водачи. „Но младите хора започват да разбират вашето предателство. Очите на всички бъдещи поколения са върху вас. И ако решите да ни провалите, казвам: Ние никога няма да ви простим“.

Миналата сряда Тунберг се обърна към комисия на Конгреса във Вашингтон: „Искам да изслушате учените. И искам да се обедините зад науката. И тогава искам да предприемете истински действия“.

Тръмп не беше сам в подигравките си към Тунберг. По Fox News Майкъл Ноулс посочи Тунберг като „психично болно шведско дете, експлоатирано от родителите й и от международната левица“, след което се повтори и я нарече „психично болна“ за втори път.

Източник/ци: http://epicenter.bg/arti

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!