Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мента: Данък телевизор ще направи по прозрачна БНТ и СЕМ

Менда Стоянова коментира днес в Пловдив новината, че ще се въвежда данък телевизор, който ще е около 60 лева на година за всеки един такъв и защо точно през ЕРП тата ще се събира данъка, а не като всички останали данъци от НАП.
Според Менда Стоянова, която е председателка на комисията по финанси в Народното Събрание, България отдавна е имала нужда от такъв данък с който да се урегулира пазара за телевизионните права.

Всички искаме Националната телевизия да има хубави предавания, да излъчват най – важните събития от света, но това струва пари.
Няма българин в България, който да не е съгласен да си плати толкова, ако знае, че Националната телевизия с тези пари ще може да се конкурира с частните БТВ и Нова телевизия. Всички сме наясно, че рейтинга на Националната телевизия падна по времето, когато на власт бяха БСП и ДПС и ние от Герб с въвеждането на този данък с тези пари от всички български зрители включително и от нас политиците ще дадем буквално втори шанс на телевизията, която тази година чества цели 60 години съществуване.

Според нас от Герб събирането на данъка през така наречените сметки за ток на ЕРП тата, означава само едно на 100% събираемост на това задължение и огромни постъпления в бюджета на България, пари които ще направят и БНТ и СЕМ по прозрачни организации. Разбирам и българските граждани, които се ядосват на всяко едно нововъведение от страна на Герб и правителството на Бойко Борисов, но ние правим това с цел всички да получават все повече и по-качествени услуги и стоки, а това няма как да става без контрол, който трябва и да се заплаща.
Затова са данъците, за да може държавата да гарантира все повече и повече качествени услуги на своите граждани, като развива и квалифицира кадрите в държавните и общинските фирми и учреждения и ги стимулира с по – големи заплати за добре свършената работа.

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!