Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бомба! ГЕРБ въвеждат такса пътища! Цакат ни здраво през цената на горивата

Герб ще махнат винетките, това заяви министъра на транспорта Росен Желязков пред журналисти, но уточни, че българите не трябва да бързат да се радват, защото от финансовото министерство в момента обмисляли как да бъде въведена такса пътища в цената на бензина.
Според министъра на транспорта в момента стотици хиляди домакинства ощетявали бюджета, защото имали по два автомобила, но плащали винетка само на единият и с него се придвижвали по републиканската пътна мрежа.

Хората не разбират, че с покупката на винетки помагат на държавата да строи и поддържа пътищата, затова няма как да повече от 3 милиона регистрирани автомобила в България да продаваме по-малко от 1 милион годишни винетки. Години наред мислехме, как да се справим с проблема и погледнахме към едно решение от Германия с което те са разрешили този проблем. А именно въвели са такса пътища в цената на горивата и ние трябва да почерпим от техният опит, така приходите за поддръжка и строителство на нови пътища и магистрали ще се увеличат в пъти.

Естествено запознали сме премиерът Бойко Борисов с иновацията и той възложи на финансовият министър да направи изчисленията и да решат как да се въведе новата такса, като се премахне винетката. С пускането на Тол Таксата за тежкотоварните камиони и такса в горивото за леките автомобили ще се наложи да направим и специални цени на горивата за камионите или след това да им се връща разликата в цената, но това вече се обмисля.

В случая от финансово министерство обмислят таксата да е около 10 стотинки на литър пари, които хем няма да увеличат с много цените на горивата в България, хем ще ни позволят да поддържаме много повече пътищата и да строим нови и по – големи магистрали, мостове и пътни съоръжения.
А и с така наречената такса път нещата ще са много по – справедливи, общините няма да са страдащи и да чакат от държавата пари за ремонт на пътищата си, а и всички които карат повече по републиканската пътна мрежа, ще плащат повече, все пак на 100 км това се явяват някакви си стотинки, затова и се надяваме на разбиране от страна на българските граждани, които все повече виждат как ние от Герб и правителството подобряваме живота им.

Източник/ци: https://www.informiran.net/%

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!