Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайските медии смятат, че руският МиГ-41 ще притежава космически “характеристики”

/Поглед.инфо/ Китайското издание на “Соху” оцени перспективите на най-новия руски изтребител-прехващач от пето поколение МиГ-41.

Авторите от “Соху” обръщат внимание на факта, че разработката на изтребителя МиГ-41 наближава своя логичен завършек. Предполага се, че първият самолет ще започне да влиза в армията още през 2025 година. Характеристиките на тази платформа включват нейните усъвършенствани стелт характеристики, както и невероятно висока скорост (4-4.3 Мах).

В момента има малко подробности в откритите източници по отношение на техническите характеристики на МиГ-41 поради високото ниво на секретност на проекта. Въпреки това вече е ясно, че появата на този самолет ще бъде голяма крачка напред за Русия”, отбелязват китайските журналисти.

Особен интерес представляват материалите, които руските инженери използват в този самолет. Както знаете, летенето с такива високи скорости е придружено от така наречената “термична експлозия”, има рязък скок на температурата на повърхността на самолета. В САЩ, за да се справят с този проблем, използват специална титанова сплав, но в крайна сметка се отказват от това решение. В тази връзка е любопитно как тази ситуация ще бъде решена в Русия.

Ако разработчиците на МиГ-41 успеят да реализират своите идеи, възможно е този самолет да бъде приписан не към пето, а направо към шесто поколение изтребители. По-рано в медиите се появи информация, че машината може да има безпилотна версия. Китайските журналисти дори на шега предположиха, че техническата мощ на супер-самолета МиГ-41 ще бъде достатъчна за борба с извънземни.

Самолетът ще има космически характеристики, вече не можете да се страхувате от НЛО“, съобщават авторите от “Соху”.

Най-вероятно Миг-41 ще бъде оборудван с хиперзвукова ракетна система “Кинжал”. Смята се, че никоя система за противоракетна отбрана в света не може да спре тези ракети. По този начин Министерството на отбраната на Руската федерация ще получи, ако не идеална, то бойна система, близка до идеалната.

Превод: В.Сергеев

Източник/ци: https://pogled.info/svetove

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!